Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare si Geoana se lauda reciproc

ro

06 Nov, 2009 01:17 1555 Marime text
cap_4.jpgDupă ce s-au războit tacit în campania pentru europarlamentare, pe motiv că primarul PSD de la Constanţa, Radu Mazăre, nu-l ajută să strângă mai multe procente, de câteva zile încoace, Mircea Geoană îl laudă pe baronul constănţean în stânga şi în dreapta, pe la ce post de televiziune apucă

De altfel, „serviciul" făcut de preşedintele partidului i-a fost întors, în urmă cu două zile, de primarul Mazăre, când invitat la „Ştirea Zilei", de la Antena3, edilul constănţean l-a proslăvit pe şeful său, explicând că Geoană „este un om care a reuşit să păstreze un echilibru, să conducă un partid cu foarte multe şi colorate personalităţi".

În perioadele de campanie, orice este posibil. Inclusiv o reconciliere între doi oameni aparţinând aceleiaşi găşti, dar care au sau au avut în trecut obiective diferite. Aşa s-a întâmplat şi cu şeful Mircea Geoană şi subalternul Radu Mazăre, recunoscut ca mare baron la malul mării. Chiar înainte de startul campaniei electorale, exact în ziua nefastă de rupere a coaliţiei de guvernare, Mircea Geoană a venit cu toată echipa să-i vadă şi să-i laude lui Mazăre, pentru a treia oară, cartierul de locuinţe ieftine pentru tineri. De altfel, ca să-şi atragă mai multe voturi, Geoană a inclus proiectul prietenului său de la malul mării în programul de campanie cu ajutorul căruia vrea să ajungă în cel mai înalt fotoliu din stat. Practic, schimb pe schimb, cei doi lideri, unul local şi altul naţional, au ajuns la un acord astfel încât amândoi să beneficieze de o mai bună imagine şi promovare.

Schimbul bine intenţionat a fost vizibil miercuri seara, când, la o emisiune pe postul naţional de televiziune, Mircea Geoană a pledat în favoarea propriului program de construcţie de locuinţe ieftine pentru tineri, lăudând programul şi transparenţa acestuia. În respectiva emisiune, Geoană a explicat că toate contractele şi apartamentele care vor fi realizate prin acest program vor fi atribuite în mod transparent, „aşa cum s-a întâmplat la Constanţa". „Firmele care vor construi cele 50.000 de apartamente pentru tineri vor fi selectate prin cea mai transparentă metodă. Vom aplica platforma electronică de licitaţii şi achiziţii publice", susţinea liderul PSD, dând exemplul edilului de la malul mării. „În piaţa publică, în văzul tuturor, s-au tras la sorţi persoanele care urmează să primească locuinţe. Am fost impresionat de ce a făcut primarul Radu Mazăre la Constanţa, în materie de locuinţe ieftine pentru tineri", îl lăuda Geoană.

radu_mazare.jpgRemarcile au venit imediat după ce, marţi seara, primarul Mazăre, invitat la „Ştirea Zilei", a înşirat câteva argumente pentru care Geoană merită să fie votat, în defavoarea celorlalţi candidaţi: „Geoană e mult mai bun (...) este un om care a reuşit să păstreze un echilibru, să conducă un partid cu foarte multe şi colorate personalităţi - eu fiind unul dintre ele. Am convingerea că Geoană va putea să-i mobilizeze pe toţi şi să aducă liniştea de care este nevoie în ţară".

Rămâne de văzut acum cât va dura fericirea între cei doi. Este sigur însă că două săptămâni lucrurile vor merge strună, scorul alegerilor din 22 noiembrie fiind un moment decisiv în ceea ce priveşte relaţia celor doi.

{mos_ri:Mircea Geoana,Radu Mazare} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cornel 06 Nov, 2009 11:46 primarul mazare chiar merita laudat in privinta acelui priect cu locuinte pentru tineri!!daca geoana iese presedinte in sfarsit vom avea si noi tinerii o sansa la o casa si ne vom putea incepe viata de familie cum ar trebui!!
  • Bob 06 Nov, 2009 09:56 Ce e rau in a adoptasi extinde un sistem bun? Ma bucur ca Geoana face asta si se pare ca va avea sprijinul multora.
  • Matei Ionel 06 Nov, 2009 08:46 Mazare a pus multe firme cu botul pe labe,cum ar fi firma Argos Constanta.Argos Constanta s-a apucat de construirea a trei blocuri zona Baba novac....salariatii firmei in numar de 1000 nu si-au primit salariile de cca 90-120 zile...acestia sunt disperatii nu au bani nici sa puna o bucat de paine la pachet...