Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:48 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mariana Mircea, verificata pentru fals in declaratii (document)

ro

18 Feb, 2010 03:23 3137 Marime text
cap_1.jpgParchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a fost sesizat, ieri, de Agenţia Naţională de Integritate pentru a efectua cercetări în cazul primarului oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, „cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii".

ani_mircea_mariana_mircea_primar_cernavoda_online.jpgPotrivit unui comunicat postat pe site-ul instituţiei, cei de la ANI au constatat că edilul din Cernavodă s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26.06.2007- 17.01.2008, întrucât a deţinut simultan funcţia de consilier local în cadrul Consiliului Local Cernavodă şi pe cea de membru al Consiliului de Administraţie în cadrul Societăţii Naţionale Nuclearelectrica SA. În contextul prezentat, ANI s-a sesizat din oficiu referitor la faptul că Mariana Mircea „nu a completat şi depus declaraţiile de avere şi de interese în termenul prevăzut de art. 44, alin. (2) din Legea nr. 144/2007, republicată". Verificările efectuate ulterior au evidenţiat că actualul edil al urbei a semnat şi depus declaraţii de avere şi de interese cu date incomplete şi inexacte. Concret, inspectorii ANI au descoperit că Mariana Mircea nu avea trecute în declaraţia de avere o serie de venituri (8.866 lei de la Societatea Naţională Nucleareletrica; 5.624 lei de la Primăria Cernavodă şi 300 lei de la Global Nuclear Services SA). De asemenea, în declaraţia de avere pentru anul fiscal 2007, actualul şef al administraţiei din Cernavodă ar fi omis trecerea unui teren de 400 mp, iar alte suprafeţe ar fi fost menţionate eronat.

„Deoarece aspectele prezentate constituie indicii temeinice privind săvârşirea de către Mariana Mircea a infracţiunii de fals în declaraţii, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa", se specifică în comunicatul ANI. În termen de 15 zile de la comunicarea actului constatator al ANI, primarul Mariana Mircea are posibilitatea de a face contestaţie. Totodată, verificarea averii acesteia, pe perioada cât a deţinut funcţii publice, precum şi conflictele de interese şi situaţiile de incompatibilitate sunt acum în atenţia judecătorilor, verificările ANI fiind suspendate până la pronunţarea organelor abilitate. Am încercat să obţinem şi un punct de vedere al primarului Mariana Mircea însă, în pofida insistenţelor noastre, aceasta nu a putut fi contactată.

Comunicatul remis de ANI poate fi citit în ediţia online a cotidianului nostru.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • prostanacul 18 Feb, 2010 15:01 de ce ai angajat atatea curve pe bani multi ! ca sa-ti dea limbi! acum ca sa nu fie date afara le-ai invatat sa ramana bortoase!-sa faca vechime !