Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoralul atrage cursantii INA

ro

27 Jul, 2009 01:19 1372 Marime text

litoral_plaja_turisti18.jpgDacă în timpul sezonului estival litoralul devine un magnet pentru politicieni şi partidele politice care îşi programează, aici, fel de fel de şcoli de vară, se pare că „atracţia" este valabilă şi pentru instituţii de formare profesională.

Spre exemplu, conform Calendarului de desfăşurare a programelor de perfecţionare Trim III - 2009 derulate de Institutul Naţional de Administraţie, constatăm că toate au loc pe litoral. Din data de 6 iulie şi până pe 27 septembrie, staţiunile Mamaia, Cap Aurora, Eforie Nord, Neptun, Jupiter, Venus şi Costineşti vor fi luate cu asalt de grupe de învăţăcei din toate colţurile ţării.  Pe durata a cinci, şapte, zece sau paisprezece zile, cursanţii se vor perfecţiona în domenii precum: Management public, Reformă şi legislaţie, Comunicare publică, Resurse umane, Proiecte şi finanţări, Dezvoltare personală sau tehnologia informaţiei. Dacă aveaţi vreun dubiu privind locaţiile unde se vor desfăşura cursurile organizate de INA în trimestrul IV, probabil, pentru a se adapta anotimpului, acestea se vor desfăşura la munte: fie pe Valea Prahovei - Sinaia, Predeal, Buşteni etc, fie în zona Braşov - Poiana Braşov, Braşov etc.

La asta putem adăuga faptul că programele de perfecţionare sunt plătite, în majoritate, de către instituţii, în unele cazuri fiind vorba de instituţii publice, deci banii contribuabililor, iar tariful individual variază între 400 şi 1.800 lei. Iată cum, pe banii contribuabililor, unii funcţionari publici au parte de minivacanţe la mare sau la munte, sub pretextul perfecţionării profesionale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii