Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:10 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La centru, UDMR actioneaza Palosi

ro

23 Jan, 2010 02:27 1971 Marime text
cap_3.jpgDacă la nivel naţional cărţile pentru ocuparea posturilor de secretari de stat au fost deja jucate ori în curs de finalizare, la Constanţa, partenerii la nivel judeţean ale celor două formaţiuni politice, PD-L şi UDMR, nici nu au avut o primă discuţie în acest sens.

În Monitorul Oficial nr.50/21.01.2010 primul ministru al ţării a semnat câteva decrete de numire în funcţii de secretari de stat generali sau adjuncţi. Astfel, a fost aplicată mobilitatea pentru secretarul general din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor în cadrul Ministerului Agriculturii, a Elenei Petraşcu - secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului la Ministerul Mediului, şi a lui Adrian Rădulescu - secretar de stat la MADR. De asemenea, cu caracter temporar au mai fost promovaţi în funcţii de secretari generali adjuncţi: Sorin Sergiu Chelmu - la MADR şi Lorant Para - ajuns la MMP prin detaşare. De la UDMR a fost numit secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale, Barna Tanczos şi Borbely Karoly - la Ministerul Economiei.

cap_2.jpgDe vină pentru lipsa de cooperare se pare că ar fi chiar liderul organizaţiei judeţene a PD-L, Mircea Banias, care, momentan, nu a solicitat nici până acum întrevederea care ar fi trebuit să aibă loc în cursul zilei de joi. Cel puţin aceasta este concluzia liderului teritorial al UDMR, Francisc Paloş, care a susţinut ieri, că avea cunoştinţe despre deciziile semnate de primul ministru şi publicate în Monitorul Oficial referitoare la numirile şi permutările de secretari de stat generali sau adjuncţi care s-au făcut între anumite ministere. „Ambele părţi avem de pierdut din această lipsă de cooperare, dacă nu se gândeşte bine. Sunt anumite organizaţii teritoriale din Timiş şi Botoşani unde s-au încheiat deja discuţiile şi unde propunerile lor au fost luate în calcul. Probabil am să-l sun eu zilele astea pentru a ajunge la un acord în privinţa unei întrevederi. Eu îmi ştiu lungul nasului...".

Cât despre poziţia liderului democrat-liberal, Mircea Banias în ceea ce priveşte posturile de secretar de stat care au început deja să se ocupe, acesta nu a putut fi contactat deloc pe tot parcursul zilei de ieri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Radu 24 Jan, 2010 21:02 Palosi sa ne lase cu pretentiile lui. UDMR nu are ce sa conduca prin Constanta
  • NeDobiBocul 24 Jan, 2010 12:49 Oare,cati "udati mereu" or fi prin acest judet sau numai Constanta !!!-de au asa de mari pretentii !!
  • gigi 23 Jan, 2010 15:13 Daca ar fi numai udmr-isti,cred ca am fi mai cistigati !