Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:51 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interimari, pana vin titularii Ce sefi de deconcentrate mai au de trecut examenele

ro

18 Dec, 2009 00:44 1675 Marime text

directori_interimari_dionisie_culetu_online.jpgLa aproape trei luni de când PSD-ul a ieşit de la guvernare şi de când şefii social-democraţi ai instituţiilor deconcentrate coordonate de ei s-au retras, lăsând loc liber pedeliştilor, la nivelul judeţului de la malul mării sunt încă instituţii care nu şi-au desemnat încă directorii plini, funcţiile de conducere fiind momentan ocupate de interimari.

Anul 2009 a fost pentru politica autohtonă un an în care totul s-a aflat sub semnul întrebării: începând de la coaliţia de guvernare PSD - PD-L plămădită în ianuarie şi destrămată în octombrie, până la fotoliile şubrede ale directorilor de instituţii deconcentrate de la nivelul judeţului Constanţa.

Chiar dacă majoritatea noilor directori PD-L puşi pe funcţiile pe care înainte de 1 octombrie le ocupau pesediştii, au apucat să-şi dea examenele pentru a obţine postul de director cu atribuţii depline, au mai rămas însă câţiva care trebuie să treacă de acest hop. De pe lista celor care încă nu au reuşit să susţină examenele se află Mihai Petre - viitor şef al Inspectoratului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, Lidia Turcu - de la Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Sorin Cocheş - Agenţia pentru Prestaţii Sociale şi Gigi Chiru de la Inspectoratul Teritorial în Construcţii. După cum ne-a declarat liderul judeţean al democrat-liberalilor, Mircea Banias, până când aceştia vor susţine examenele şi vor fi declaraţi admişi, locul lor este ţinut de interimari.

Următorii verificaţi, Petre şi Turcu

Astfel, la Inspectoratul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, de la demisia din funcţie a lui Bogdan Teoniu Dima, postul de şef-interimar este ocupat de adjunctul Dionisie Culeţu. Acesta îi va ţine locul cald până când lui Mihai Petre i se va da ok-ul în urma concursului pe care îl va susţine luni, 21 decembrie.

Mirela Ungureanu, interimar la Agenţia pentru Prestaţii Sociale este cea care îndeplineşte atribuţiile de director până când Sorin Cocheş va promova examenul. După cum ne-a declarat acesta în urmă cu câteva zile, examenul este programat să se desfăşoare după 15 ianuarie, până atunci Agenţia aflându-se în proces de reorganizare. Şi la Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, funcţia de conducere provizorie este ocupată de Roxana Buhaiev, până când Lidia Turcu va promova examenul, programat să aibă loc în aceeaşi zi cu Mihai Petre, pe 21 decembrie.

Ultimul pe lista celor care trebuie să mai treacă un hop este Gigi Chiru, actualul şef al ITC. Acestuia însă i-au fost delegate atribuţiile directorului coordonator teritorial prin ordin al ministrului. La momentul în care ar fi trebuit să se desfăşoare concursul pentru ocuparea funcţiei, fostul director, Ion Florentin, a intrat în concediu medical. La fel ca şi în cazul Agenţiei pentru Prestaţii Sociale, Chiru ne-a precizat că Inspectoratul se află în plin proces de reorganizare, până în ianuarie, acesta urmând să se finalizeze. Tot în ianuarie, Chiru trebuie să se pregătească să susţină şi examenul pentru definitivarea pe funcţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii