Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ideea PPDD a plecat de la Constanţa. Suma a fost stabilită de avocaţi Dacă pleacă din partid, plătesc două milioane de euro

ro

01 Nov, 2012 01:00 1514 Marime text

Candidaţii PPDD la alegerile parlamentare au semnat un „contract" perfectat de avocaţii partidului prin care se angajează să plătească partidului 2 milioane de euro în cazul în care vor migra la un alt partid, grup parlamentar sau dacă vor fi excluşi din partid pentru prejudicii de imagine sau încălcarea prevederilor adoptate la Congresul PPDD.

Prim-vicepreşedintele PPDD, Marian Vasiliev a declarat pentru că toţi candidaţii PPDD au semnat acest contract înaintea depunerii candidaturilor. „Trebuie să spun că acest proiect a fost generat de organizaţia de la Constanţa şi asumat la nivel naţional. Împreună cu preşedintele Slabu şi cu Ion Radu ne-am gândit la acest aspect al fidelizării membrilor PPDD. Noi nu ne-am pronunţat asupra unei sume, şi consider că a fost stabilită mai mult simbolic. Acest contract este un gest moral, un gest de ataşament faţă de partid", spune Vasiliev. Prim-vicepreşedintele PPDD, a explicat că, în momentul în care un parlamentar PPDD va migra la un alt partid, atunci clauza de sancţiune de două milioane de euro devine activă, iar sancţiunile pactului intră în vigoare fără intervenţia instanţei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dan 02 Nov, 2012 21:08 :) Angajamentul este lovit de nulitate absoluta :) Se incalca mai multe principii de drept electoral si constitutional ! Limitarea si conditionarea dreptului la optiune politica printr-un angajament contrar legii electorale ci constitutiei nu poate produce efecte ! Este floare la ureche pentru orice avocat stagiar sa obtina constatarea nulitatii absolute a unui astfel de angajament !:)))