Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul candidat al UNPR la Primărie a rămas fără sprijin politic Palaz, lângă MRU sau în magistratură?!

ro

04 Jul, 2012 02:33 3103 Marime text
Palaz_Claudiu_Palaz.jpgFostul candidat al UNPR la fotoliul de primar al Constanţei, Claudiu Iorga Palaz, a fost exclus din partid, după ce acesta a refuzat să demisioneze de bună voie. „Am fost contactat telefonic de preşedintele organizaţiei, care m-a invitat la şedinţa de Birou Judeţean pentru a-mi prezenta demisia din partid, alternativa în schimbul refuzului meu fiind excluderea", spune Palaz. Fostul prefect a precizat că este scârbit de situaţia creată şi că rămâne la latitudinea opiniei publice să stabilească dacă el personal a avut sau nu o contribuţie la performanţa UNPR înregistrată în alegeri la nivelul municipiului Constanţa, respectiv obţinerea a două mandate de consilier local. „Nu ştiu cine va merge în Consiliu în locul meu, nu e treaba mea" a mai spus Palaz. Întrebat dacă va ataca decizia Biroului Judeţean al partidului, fostul candidat la Primărie a afirmat că nu-i stă în atitudine să se umilească. De asemenea, Palaz a infirmat că ar fi avut vreo discuţie cu conducerea centrală a UNPR vizavi de situaţia creată în teritoriu.

În privinţa viitorului său politic, Claudiu Palaz nu a luat nicio decizie, dar nici nu a negat posibilitatea de a găsi o altă platformă politică sau civică pe viitor. Alternativa ar putea fi chiar Iniţiativa Civică de Centru Dreapta, creată de Mihai Răzvan Ungureanu, fostul prim-ministru al României. De asemenea, fostului prefect nu a negat nici posibilitatea înrolării în casta magistraţilor.

Motivele excluderii din UNPR

Potrivit preşedintelui UNPR Constanţa, George Lipoveanu, excluderea lui Palaz a fost decisă în cadrul unei şedinţe a Biroului Judeţean cu 23 de voturi „pentru" şi 3 abţineri. Întrebat care sunt motivele pentru care Biroul a luat această hotărâre, Lipoveanu a replicat: „Dânsul nu a ţinut cont de nimic din ceea ce am stabilit. În primul rând, el nu vrea să renunţe la mandatul de consilier, deşi în momentul în care am stabilit că va candida din partea UNPR, am convenit că ţinta sa este funcţia de primar. Domnul Palaz nu a vorbit în campanie decât despre propria candidatură şi nu a menţionat numele partidului măcar o dată".

Cine s-a abţinut de la excluderea lui Palaz?

La rândul său, liderul organizaţiei municipale, Geany Raimond Ioniţă a precizat că nu a participat la toată şedinţa Biroului Judeţean, însă din ce a înţeles, fostului prefect i-ar fi fost retras sprijinul politic. Mai mult, acesta nu a dorit să comenteze situaţia existentă, precizând doar că retragerea sprijinului s-a făcut ca urmare a lipsei de performanţă în alegerile locale. Reamintim că Palaz a adunat în urma scrutinului din 10 iunie - 12.360 voturi, clasându-se pe locul al treilea după Radu Ştefan Mazăre şi după Christian Gigi Chiru. Surse din partid susţin că Geany Ioniţă, împreună cu Harry Boiagian şi cu Viorel Chiurtu, liderul UNPR Mangalia, sunt cei trei care s-au abţinut atunci când s-a supus la vot excluderea lui Palaz.

Boiagian, pe urmele lui Palaz?!

Este de notorietatea amiciţia care-i leagă de ani de zile pe Harry Boiagian de fostul său coleg de partid, Claudiu Palaz. De altfel, cum spuneam, Boiagian s-a abţinut de la votul de retragere a sprijinului politic pentru Palaz şi a trecut deja la rândul său printr-o invalidare în funcţia de consilier local. Să fie doar o coincidenţă sau şi pe Boiagian îl paşte excluderea din UNPR?! De altfel, şi Boiagian afirma în diferite ocazii că „va rămâne în partid atâta vreme cât va fi nevoie de el şi dacă va fi de rămas"!

Următorii clasaţi pe lista de consilieri locali a UNPR sunt Cristian Fuior şi Vasile Roşu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii