Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:42 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fermierii constănţeni, chemaţi la urne peste şase luni! Candidaţii pentru Colegiul Judeţean al Camerelor Agricole vor intra în campanie electorală

ro

06 Oct, 2012 03:00 912 Marime text
La sfârşitul acestei săptămâni s-au reunit la Constanţa producători şi reprezentanţi ai asociaţiilor şi patronatelor din agricultură pentru a trage la sorţi ordinea pe cele nouă buletine de vot a candidaţilor pentru Colegiul Judeţean al Camerei Agricole Constanţa.

Ionel Togan, preşedintele acestei şedinţe a precizat că au fost depuse candidaturi pentru cele 24 din cele 25 de locuri ale Colegiului Judeţean al viitoarei Camerei Agricole Constanţa. Locurile sunt distribuite după cum urmează: zece locuri pentru asociaţiile agricole, două locuri pentru sindicate, două locuri pentru patronatele din agricultură, unul pentru cercetare-învăţământ în agricultură, un loc pentru medicii veterinari din mediul privat, unul pentru ocolurile silvice particulare, şase pentru fermierii individuali. Deşi exista posibilitatea ca şi ocolurile silvice particulare să aibă un reprezentant în Colegiul Judeţean al Camerei Agricole, potrivit lui Ionel Togan, acest loc va rămâne vacant întrucât la Constanţa nu are cine să-l solicite. Ionel Togan a menţionat că pentru cele şase locuri adresate fermierilor individuali, au fost acceptate doar dosarele celor ce deţineau o listă cu 25 de susţinători.

Alegerile s-au amânat

Deşi Constanţa este la această dată cu temele făcute, candidaţii mai au de aşteptat întrucât alegerile programate în această lună pentru formarea Colegiului Judeţean al Camerei Agricole au fost amânate de Guvern, urmând ca acestea să aibă loc abia peste şase luni. Decizia amânării alegerilor s-a luat şi pentru a nu se crea confuzii între campania electorală de la parlamentare şi campania electorală a candidaţilor care vor să ocupe un loc în Colegiul Judeţean al Camerei Agricole Constanţa. Aşadar, dacă nu vor interveni alte modificări, peste şase luni, cei 13.000 de fermieri din judeţ cu drept de vot şi înscrişi pe listele APIA vor fi aşteptaţi la urne pentru a vota componenţa Colegiului Judeţean al Camerei Agricole.

Se doreşte descentralizarea serviciilor

După formare, Colegiul Judeţean al Camerei Agricole va lua decizia înfiinţării altor camere agricole zonale. Potrivit lui Ionel Togan, crearea camerelor agricole este o solicitare mai veche a mediului privat, în speţă a fermierilor particulari, prin care se doreşte o descentralizare a serviciilor în aşa fel încât producătorii să nu mai depindă de Direcţiile Agricole ce, pe viitor, vor avea doar atribuţii de îndrumare şi control, nu şi de rezolvare a problemelor întâmpinate de fermieri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii