Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două OUG în discuţie pentru credite cu dobânzi avantajoase dedicate fermierilor români

ro

22 Jan, 2024 17:51 717 Marime text
foto: Unsplash Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a declarat, luni, la Târgu Mureş, în cadrul unei discuţii cu fermierii, că vor fi pregătite două ordonanţe de urgenţă în baza cărora fermierii români vor avea posibilitatea să acceseze două tipuri de credite cu dobânzi avantajoase.


"Vor fi două ordonanţe pe două credite în România pentru fermierii români. Vorbim de creditul fermierului, unde dobânda este de 1,95% şi ROBOR-ul este achitat de către Ministerul Agriculturii pe o perioadă de 5 ani. Acest credit al fermierului se încadrează în decizia privind prelungirea cadrului Ucraina. Doi - va fi creditul agricol în România, are o valoare de 10 milioane de euro pentru investiţii în ferme, cu 2% marjă fixă plus ROBOR, inclusiv pentru achiziţionarea de terenuri. Şi 50% din acest credit, rambursarea creditelor neperformante pe care fermierii români le-au luat de la anumite IFN-uri sau instituţii nebancare din România", a precizat ministrul Florin Barbu.

Ministrul Agriculturii a precizat că aceste ordonanţe au fost discutate cu mediul bancar din România şi se vor încheia convenţii între Fondul de Garantare al Agriculturii şi celelalte bănci care vor să se înscrie în acest program.

"Toate aceste credite sunt garantate din fondul pe care Ministerul Agriculturii îl are la dispoziţie, cu 90% garantate de stat", a precizat Barbu.




Sursa: Agerpres.ro. 


Citește și:

"Fermierii, în 2024, nu vor avea o dificultate în agricultura din România". Anunțul lui Florin Barbu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Vlad 23 Jan, 2024 16:51 Ar fi bine daca s-ar oferi si alte metode de creditare pentru fermieri. Din pacate pana acum majoritatea au reusit sa se descurce doar cu credite la banci sau la ifn-uri cu dobanzi astronomice precum https://creditifn.ro/. Pana la urma mi se pare o bataie de joc si din partea statului pentru ca vor productie si bani la buget dar nu ajuta cu nimic productia. Tot respectul pentru fermieri si producatorii romani.