Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Daca nu ma conformam Corpului de Control, eu eram vinovat"

ro

26 Jan, 2010 03:10 1628 Marime text

claudiu_palaz_.jpg#Prima reacţie a prefectului după reinstalarea lui Tusac

Invitat la o emisiune radiofonică ieri la prânz, prefectul Claudiu Palaz a refuzat să comenteze decizia instanţei în cazul eliberării din funcţie a prefectului Claudiu Palaz, precizând că prin eliberarea din funcţie a primarului Mangaliei, Claudiu Palaz, el doar a pus în practică dispoziţiile clare ale raportului MAI.

„Ca instituţie a statului eu nu pot să mă pronunţ asupra acestor decizii, dacă este o decizie favorabilă sau nu. Dacă am procedat în acest mod am fost convins că acest lucru aşa trebuie rezolvat, am raportul Corpului de Control al MAI în care am dispoziţii clare privind starea de incompatibilitate şi să procedez la eliberarea din funcţie. Dacă nu mă conformez celor dispuse de corpul de control eu sunt vinovat. Nu sunt rapoarte solicitate de mine la control, sunt controale care s-au făcut cât era domnul Brăiloiu prefect", a susţinut Palaz. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că de îndată ce va primi de la instanţă sentinţa judecătorească o va posta pe site-ul Prefecturii împreună cu raportul.

Întrebat şi despre modul în care a funcţionat consiliul şi despre tensiunea existentă pe parcursul mai multor luni, prefectul a precizat că în fond, „consiliul a funcţionat că eu m-am implicat acolo". „Să nu se interpreteze că Mangalia nu a funcţionat cât nu a avut primar. Sper ca fiecare să fi tras învăţăminte şi îmi doresc ca să nu mai avem această problemă".

Procesul intentat de Tusac prefectului judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, prin care solicita anularea Ordinului prefectului nr. 522/17.12.2009, care s-a judecat vinerea trecută i-a dat câştig de cauză şefului administraţiei mangaliote. Avocaţii apărării au precizat, în legătură cu demiterea primarului, ca urmare a constatării stării de incompatibilitate, dat fiind că, pe perioada în care era primar, acesta deţinea şi funcţia de reprezentant al Consiliului Local în Adunarea Generală a Asociaţilor de la SC Administrarea Parcului Industrial Mangalia SRL, că aceasta nu este legală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • marin 26 Jan, 2010 12:44 cand a functionat consiliul local la mangalia, dle. prefect??? din cunostintele dvs., eu am un odsar care ar fi trebuit intrat in consiliu de aproape un an de zile si nimic, sau intrunit repede cat nu a fost tusac si au dat hotarari pe banda unde aveau interes iar "neimportantii" nu au fost de luat in seama ca doar ei nu sunt din mangalia, crezi ca ne incalzeste ca a semnat dl. minca cate o adeverinta de la nomenclator sau un certificat de urbanism, asta nu inseamna ca au descongestionat orasul dle. prefect. le este frica de tusac spun ca-i al dracului asa o fi dar macar nu mai arata primaria de la finele anului trecut si inceputul acestui ca si INDIA, toti tiganii , toti interlopii si toti handicapatii prezenti cu norma intreaga acolo. a-ti verificat si consilierii care au de recuperat bani de pe vreamea lui iorgus din lucrarile efectuate pentru primarie ????, normal ca lupta sa-si recupereze ei banii mai intai si dupa aia POTOPUL.