Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum i se pregăteşte terenul lui Căpăţînă pentru un nou mandat

ro

13 Jan, 2011 00:00 1661 Marime text

concurs_manager_-_Dan_Capatana____.jpgDupă un an şi jumătate de la instalarea sa în funcţia de manager interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Dănuţ Căpăţînă îşi pregăteşte terenul pentru un mandat definitiv în fruntea celui mai mare spital din sud-estul ţării

Ieri, Căpăţînă a anunţat că în şedinţa de astăzi a Consiliului de Administraţie pe ordinea de zi există o propunere care face referire la scoaterea la licitaţie a postului de manager prin contractarea sub forma unei achiziţii publice a serviciului de management spitalicesc, actualul manager interimar urmând a participa la licitaţie prin intermediul firmei pe care o deţine, culmea, fix cu acelaşi domeniu de activitate precum este propunerea CA.

"Există o propunere la nivelul Consiliului de Administraţie al SCJU de mâine prin care să se organizeze licitaţie publică de achiziţie de servicii de management spitalicesc. Legea prevede în mod legal ca managerul să fie persoană fizică sau juridică. CA-ul consideră că varianta cu persoană juridică este mai favorabilă la acest moment şi astfel probabil se vor demara procedurile pentru licitaţie. Eu, dacă mă hotărăsc să particip, am să particip ca persoană juridică. Membrii CA-ului consideră că varianta cu persoană juridică este mai favorabilă. În nota de fundamentare se prezintă ce înseamnă «favorabil»", a susţinut managerul SCJU. Întrebat dacă deţine şi o firmă cu care să participe la o astfel de licitaţie, care să se potrivească, managerul SCJU a susţinut că are mai multe firme, însă una dintre ele are ca domeniu de activitate "consultanţă şi management spitalicesc". "Firma o am din 2006", a completat Căpăţînă.

Acesta a susţinut că cel care va câştiga concursul de management şi licitaţia va desemna o nouă echipă medicală, membrii acesteia urmând a da fiecare concurs. În ceea ce priveşte firma pe care o deţine, Căpăţînă a "omis" să mai explice - şi nici nu avea de ce să-şi pună singur cenuşă în cap - că, de fapt, la începutul lunii noiembrie 2010, în Monitorul Oficial al României se evidenţia faptul că Lucica Simona Căpăţînă şi Dănuţ Căpăţînă, asociaţi în cadrul SC Performance Profile SRL, au decis completarea obiectului de activitate al firmei lor cu următoarea menţiune: "inclusiv management în domeniul sanitar şi spitalicesc". De altfel, de aici a pornit şi controversa legată de această societate, în care avea funcţia de director general, şi de incompatibilitatea sa cu funcţia de manager al SCJU prin prisma Legii 95 din 2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Decizia de numire în funcţia de director la firma sa, publicată în Monitorul Oficial pe data de 20 octombrie 2010, suna a un soi de incompatibilitate şi a fost ulterior corectată prin decizia publicată în Monitorul Oficial în 5 noiembrie prin care renunţa la această funcţie. Potrivit datelor Monitorului Oficial, "directorul general este suspendat din funcţie pe perioada ocupării funcţiei de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa". Practic, prin această modificare, Căpăţînă şi-a recunoscut incompatibilitatea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • felicitari 13 Jan, 2011 02:08 felicitari ZIUA DE CONSTANTA! felicitari pentru cei cativa oameni seriosi. felicitari conducerii!