Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidatii minoritatilor vor intra in Parlament cu 3500 de voturi

ro

18 Aug, 2004 00:00 964 Marime text

Amatori de curicullum vitae bombastice

Amendamentul adoptat ieri de comisia pentru elaborarea Legii electorale pentru alegerile generale va favoriza intrarea in Parlament ca reprezentanti ai minoritatilor a unor "impostori", al caror singur scop este asigurarea unei umbrele pentru protejarea afacerilor * Este si cazul parlamentarilor de Constanta Metin Cerchez sau Sali Negeat, ale caror initiative legislative au avut mai mult caracter anecdotic

Comisia pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale intrunita a stabilit ca un reprezentant al minoritatilor nationale va avea nevoie de aproximativ 3500 de voturi pentru a deveni deputat. Membrii comisiei au redus numarul voturilor care trebuie obtinute de un reprezentant al minoritatilor de la 20% la 10% din numarul mediu de voturi valabil exprimate pe tara pentru alegerea unui deputat. In legislatura trecuta, candidatii minoritatilor aveau nevoie aproximativ 2000 de voturi, iar Senatul a propus pentru alegerile din acest an 8.000 de voturi pentru un minoritar, in timp ce pentru un deputat de pe listele unui partid numarul de voturi necesar este intre 20.000 si 25.000, in functie de judet si numarul locuitorilor acestuia. In varianta adoptata de Senat, organizatiile minoritatilor nationale care nu obtineau in alegeri cel putin un mandat de deputat sau de senator aveau dreptul, impreuna, la un mandat de deputat daca obtineau, pe tara, un numar de voturi egal cu cel putin 20% (8.000 de voturi) din numarul mediu de voturi valabil exprimate pe tara pentru alegerea unui deputat.

Teren virgin pentru impostori

Amendamentul adoptat ieri de comisia pentru elaborarea Legii electorale pentru alegerile generale va favoriza intrarea in Parlament ca reprezentanti ai minoritatilor a unor "impostori", al caror singur scop este asigurarea unei umbrele pentru protejarea afacerilor. Este si cazul parlamentarilor de Constanta Metin Cerchez sau Sali Negeat, ale caror initiative legislative au avut mai mult caracter anecdotic. Cu o activitate parlamentara transformata intr-o lunga vacanta fierbinte, dar platita din bani publici, Cerchez nu a reusit in patru ani de zile decat sa starneasca, pe de o parte, compasiune, iar pe de alta parte, rasete copioase, propunand spre legiferare proiecte de lege pentru instituirea Zilei Nationale a Iertarii, Impacarii si Ajutorarii Aproapelui. Nici vorba de vreo initiativa pentru ajutorarea etniei turcilor pe care o reprezinta.La fel si Sali Negeat, a carui preocupare a fost acapararea fondurilor Uniunii Democrate a Tatarilor Turco-Musulmani si instaurarea unui comando care sa-i puna in practica actiunile. In solidaritate cu un coleg tabagist de la PSD, respectiv Stefan Giuglea, Negeat, aflat in aceeasi situatie, au initiat Legea antifumat, care interzice fumatul in locurile publice. Ambii au recidivat cateva luni mai tarziu, cu un alt proiect care, de aceasta data, interzicea consumul de alcool in locurile publice.Nu departe de cei doi a fost, pe perioada celor patru ani, si Varujan Pambuccian, deputatul armenilor, care a candidat la Constanta, dar care nu s-a spetit nici macar sa treaca prin circumscriptie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii