Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:06 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bumerangul Statistica Enache Buşu - „Nicuşor Constantinescu calculează degeaba rezultatele referendumului" (Document + Video)

ro

08 Nov, 2011 01:00 2287 Marime text

DESCHIDEREbuletine-EnacheBusustatistica02.jpg„Cifra de 631.838 de electori a fost transmisă chiar de reprezentanţii CJC în momentul în care ne-a fost solicitat sprijinul pentru referendum", spune şeful de la Statistică, Enache Buşu. Potrivit acestor cifre, au fost comandate 696.052 buletine de vot, cu 10% mai mult decât numărul de alegători, aşa cum prevede legea

Ce legătură are recensământul locuinţelor şi al persoanelor 2011 cu referendumului organizat de Consiliul Judeţean privind reorganizarea teritorială? Niciuna. Şi totuşi, nemulţumiţi de faptul că naivitatea oamenilor nu a fost pe măsura vicleniei lor, reprezentanţii Consiliul Judeţean încearcă să acrediteze ideea că, potrivit recensământului abia încheiat, referendumul ar fi valid...

Disperat că nu i-a ieşit socoteala, CJC se agaţă acum de recensământul populaţiei

Directorul Direcţiei de Statistică a judeţului Constanţa, Enache Buşu, susţine că „referendumul nu poate fi raportat sub nicio formă la recensământul 2011, deoarece datele acestuia vor intra în vigoare abia la sfârşitul anului 2012".

Şeful de la Statistică a mai explicat că în acest moment sunt centralizate datele recensământului, centralizarea se va încheia la sfârşitul lunii ianuarie 2012, apoi va urma traseul analizei Guvernului şi Eurostat (Biroul de Statistică a Comisiei Europene), iar de la sfârşitul anului 2012 barometrul va deveni operabil. Prin urmare, „recensământul nu este valabil în contextul referendumului organizat de Consiliul Judeţean, iar în acest moment preşedintele CJ, Nicuşor Constantinescu, calculează degeaba..."

Listele electorale, potrivit CJC şi DJS, cuprind 631.838 de cetăţeni cu drept de vot

referendumnicusor2.jpgConsiliul Judeţean a raportat ieri că 275.395 de cetăţeni din cei 631.838 cu drept de vot s-au prezentat la urne în ziua referendumului, în procent 43,51%.

„Cifra de 631.838 de electori a fost transmisă chiar de reprezentanţii CJC în momentul în care ne-a fost solicitat sprijinul pentru referendum", spune şeful de la Statistică, Enache Buşu.

Acum, Nicuşor Constantinescu vrea să ameţească cifrele şi să raporteze rezultatul referendumului la cel al recensământului, probabil ca să ameţească şi mai tare audienţa.

Un lucru este cert: niciun moment, până în seara zilei de duminică, atunci când au realizat că nu le-au ieşit socotelile, PSD, CJC şi Nicuşor Constantinescu nu au raportat referendumul la recensământ, altfel nu se poate explica nota de comandă dată tipografiei, prin care solicită să li se livreze un număr de 696.053 de buletine de vot cu tot cu procentul de 10% suplimentar, aşa cum prevede legea referendumului.

După rezultatele recensământului şi comunicarea INS de 680.000 de cetăţeni în judeţul Constanţa, nu s-ar fi justificat o comandă de buletine atât de numeroasă în condiţiile în care, din 680.000 de cetăţeni, cel puţin 130.000 nu au drept de vot, având vârste de maxim 17 ani, potrivit aceluiaşi director al Direcţiei de Statistică a judeţului Constanţa, Enache Buşu.

Palaz: „Constantinescu nu s-a bazat pe cifra pe care o vehiculează acum"

Prefectul Claudiu Palaz a confirmat, la rândul său, ipoteza Statisticii. „Dacă s-ar fi bazat pe numărul de electori prezentat şi cu ajutorul căruia spune că referendumul nu este valid, nu ar fi făcut comanda la Tipografia HIG Muntenia, prin care a cerut un număr de 696.053, pentru că ştia că acesta este numărul de electori la care trebuie să se raporteze în Constanţa. A recunoscut şi ştia exact. Văzând că nu îi iese numărătoarea, a încercat această poveste de 50.000 de electori absenţi. Comanda se bazează pe numărul de electori de pe listele electorale".

Prefectul a adăugat faptul că la fiecare scrutin se tipăresc cu 10% mai multe buletine de vot decât numărul de alegători de pe listele electorale permanente: „Eu mă bazez pe actele făcute de Nicuşor Constantinescu, sunt documente pe care el le-a cerut. Dacă el avea în cap şi se baza pe numărul scăzut de alegători, comanda de buletine de vot nu se făcea la acest număr. Potrivit documentelor lui Nicuşor, acest referendum nu a trecut. Datele statistice pe care se bazează el intră în vigoare de la anul, de la 1 ianuarie 2012. Nu are relevanţă, pentru simplul fapt că a recunoscut numărul de electori la vot prin numărul de buletine comandate", a conchis Palaz.

Puteți urmări conferința de presa susținută de Nicușor Constantinescu aici.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii