Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajatii SC SCUT au marsaluit impotriva „concurentei neloiale" (galerie foto)

ro

26 Aug, 2009 03:05 1257 Marime text

s7003587.jpgIeri, la orele prânzului, aproximativ 30 de membri ai Sindicatului „Scutul", din cadrul SC SCUT SA, au blocat circulaţia pe bulevardul Aurel Vlaicu preţ de câteva zeci de minute, din cauza marşului de protest pe care l-au organizat.

Aceştia au vrut să atragă atenţia opiniei publice faţă de faptul că staţia de betoane amplasată pe bulevardul Aurel Vlaicu, colţ cu strada Ştefăniţă Vodă, aparţinând SC Alas Premix SRL, funcţionează fără aviz de mediu, creând probleme locuitorilor din jur. Societatea a intrat în atenţia Sindicatului „Scutul" în urmă cu aproximativ un an.

În realitate însă, după cum susţine reprezentatul SC Alas Premix SRL, Lucian Chirilov, problema celor de la SC SCUT SA este legată de faptul că societatea acestuia interacţionează cu principalele activităţi înscrise în obiectul de activitate al  SC SCUT SA, şi astfel aceştia îşi pierd clienţii în detrimentul SC Alas Premix SRL.

Potrivit celor susţinute de preşedintele sindicatului, Ion Băncilă, principala problemă pe care au vrut să o semnaleze face referire la faptul că unii angajaţi ai lor, care locuiesc la blocurile din zonă, sunt afectaţi de zgomotul produs de staţia de betoane, dar şi de praful pe care trebuie să-l suporte de un an şi jumătate de când s-a construit amplasamentul. Mai mult, supărarea celor de la SCUT face referire la faptul că şeful Gărzii de Mediu Constanţa, Vasile Petro, e indulgent cu societatea incriminată, lăsând-o să funcţioneze chiar dacă nu are toate avizele necesare de mediu. Însă, potrivit reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu Constanţa, staţia respectivă a fost deja amendată şi s-a dispus intrarea în legalitate, aceasta fiind la un pas de a obţine autorizaţia de mediu.

„Dinozaurii sunt deranjaţi că luăm din tortuleţ"

Cei aproximativ 30 de membri angajaţi ai SC SCUT au blocat, ieri, cu maşinile din dotare, intrarea în curtea societăţii acuzate, parcând cele aproximativ 20 de utilaje de lucru de-a lungul gardului ce înconjura societatea. Fără prea multă gălăgie, angajaţii nici măcar nu au încercat să găsească o persoană de contact a SC Alas Premix SRL, căreia să-i transmită nemulţumirile. „Noi am vrut doar să facem cunoscut opiniei publice ce discutăm cu ei", a mai adăugat Băncilă. Unul dintre reprezentanţii firmei, care aflase de „răscoala" pe care o organizaseră cei de la SCUT încă de luni după-amiază, a susţinut că obiectul protestului lor nu este nicidecum cel scos în prim plan de protestatari. „Cei prezenţi nu sunt locatari, sunt angajaţii unei firme concurente. Dinozaurii sunt deranjaţi de noi că venim să le luăm din tortuleţ, asta-i problema lor", a susţinut Chirilov. În privinţa avizelor de la mediu de care protestatarii se leagă, reprezentantul firmei a susţinut că, într-adevăr, încă nu au un aviz, însă sunt în curs să îl primească. „Noi suntem ok, au venit ne-au verificat, nu avem nimic de ascuns", a mai completat acesta.

Totuşi, „concurenţă neloială"

„Am aflat şi noi că aceasta funcţionează ilegal şi dorim ca autorităţile să ia măsuri, să o facă să intre în legalitate şi să nu mai polueze. Ei poluează mult, deversează apa, nu au canalizare, nu au nimic. De aceea am făcut acest miting", a declarat preşedintele sindicatului. Chiar dacă iniţial nu a recunoscut că funcţionează pe aceeaşi piaţă, ulterior au declarat că într-adevăr este „concurenţă neloială". „Este vorba şi despre concurenţă neloială. Ei funcţionează ilegal, în timp ce societatea noastră a plătit toate avizele şi autorizaţiile şi funcţionează legal", a precizat Ion Băncilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii