Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:17 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un tânăr din Brăila Arestat la Constanţa pentru ţepuirea firmei care a modernizat SRI şi ANAF

ro

05 Dec, 2011 01:00 5710 Marime text
cap_5.jpgRegistrul Comerţului mai informează că deşi este în funcţiune, Maguay Impex SRL Bucureşti se află şi în urmărire penală

Un bărbat a ajuns în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Poliţiei Judeţului Constanţa, după ce l-ar fi înşelat pe şeful societăţii comerciale Maguay Impex SRL Bucureşti, unitate care, în 2009, a livrat computere Serviciului Român de Informaţii, dar şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Iniţial, magistraţii Judecătoriei Constanţa au decis că bărbatul putea fi cercetat şi în stare de libertate, însă Tribunalul a admis recursul procurorilor, motiv pentru care Cătălin Cosmin B., de 23 de ani, a fost depus în arest. Mandatul de arestare este valabil 29 de zile, începând cu data de 3 decembrie până la data de 31 decembrie, inclusiv. Coincidenţă sau nu, numele celui mai sus precizat apare în SC Minu & And SRL, din Brăila.

Iniţial, prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au informat că Serviciul Investigarea Fraudelor îl cercetează pe Pughin P. pentru înşelăciune în dauna unei societăţi din Constanţa, prejudiciul produs fiind de 39.026 de lei. Ulterior, poliţiştii au precizat că Serviciul Investigare a Fraudelor îl cercetează pentru înşelăciune, de fapt, pe Cosmin Cătălin B., de 23 de ani, din Brăila, care l-a indus în eroare pe „Pughin P., reprezentant al unei societăţi comerciale din Constanţa, prejudiciul produs fiind de 39.026 de lei. Cosmin Cătălin B. a fost prezentat magistraţilor, aceştia emiţând mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, acesta fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Constanţa". Prezentat de procurori Judecătoriei, individul a fost la un pas de a fi eliberat, după ce instanţa de judecată a respins propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa privind arestarea preventivă a inculpatului. „(...) Dispune luarea faţă de inculpatul Băjan Cosmin Cătălin a măsurii obligării de a nu părăsi localitatea Ianca, judeţul Brăila, fără încuviinţarea instanţei de judecată, pe o durată de 30 de zile, de la data de 03.12.2011 la 01.01.2012 inclusiv. În baza art.145 alin.11 C.p.p. pe durata măsurii obligării de a nu părăsi localitatea inculpatul este obligat să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să se prezinte la secţia de poliţie în a cărei rază teritorială locuieşte conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme. Pronunţată în şedinţă publică azi, 03.12.2011, ora 12:18 . Preşedinte, Cristina Grecu", conform minutei judecătoreşti. Câteva ore mai târziu a urmat şi „lovitura" Tribunalului Constanţa, care a admis recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, dispunând luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpat, pe o durată de 29 de zile, începând cu data de 03.12.2011 până la data de 31.12.2011 inclusiv.

Maguay Impex în urmărire penală!

Conform datelor puse la dispoziţie de Vrajitorul.eu, Pughin P. are calitatea de director general al SC Maguay Impex SRL Bucureşti. Din câte se pare, unitatea despre care se spune că ar fi fost înşelată de tânărul brăilean are puterea să „bată palma" cu cele mai importante instituţii din România. Astfel, în ediţia din data de 24 septembrie 2009,Jurnalul.ro arăta că firmaMaguay a livrat computere către SRI, dar şi către ANAF. „Maguay a livrat, în prima parte a anului, 3.000 de desktopuri şi 300 de laptopuri către Serviciul Român de Informaţii, iar către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală 2.500 de staţii de lucru. (...) Maguay a fost înfiinţată în 1997 de către Pavel Pughin, directorul general al companiei, împreună cu Eduard Pughin şi Corvin Pughin", conform ediţiei din data de 24 septembrie 2009 a Jurnalului. Unitatea comercială în cauză are un sediu, conform Registrului Comerţului, şi în Constanţa, respectiv pe IG Duca. Registrul Comerţului mai informează că, deşi este în funcţiune, Maguay Impex SRL Bucureşti se află şi în urmărire penală.

Firmă fără profit

Acelaşi RECOM ne arată că numele celui băgat în Arestul IPJ Constanţa apare în SC Minu & And SRL, cu sediul pe Calea Brăilei, numărul 31, din oraşul Ianca, judeţul Brăila. Firma în cauză are ca obiect de activitate „Comerţ cu amănuntul al îmbrăcămintei, în magazine specializate", asociaţii sunt Cătălin Cosmin Băjan (administrator) şi Neculai Ştefan şi are punct de lucru în Constanţa, pe bulevardul Tomis, numărul 96. Conform datelor de bilanţ, SC Minu & And SRL a raportat, în 2009, cu 0 salariaţi, o cifră de afaceri 36.655 de lei şi un profit brut de 19.913 lei. În 2010, aceeaşi unitate, tot cu 0 angajaţi, a declarat că a avut o cifră de afaceri de 21.903 lei şi 0 lei profit brut. Facem precizarea că am încercat să obţinem câte un punct de vedere de la reprezentanţii ambelor unităţi comerciale implicate în acest dosar, însă nu a fost posibil.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • alex 22 Feb, 2012 21:37 Aceasta persoana despre care este articolul ma inselat si pe mine cu suma de 5700 ron. este un hot si voi face plangere impotriva lui