Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ucis de politistul beat

ro

11 Dec, 2009 01:20 1713 Marime text
cap2.jpgNicolae Norel Munteanu, fostul poliţist din cadrul Secţiei 2 anchetat după ce a omorât un pieton într-un accident de maşină, a fost deferit instanţei. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au finalizat rechizitoriul, iar dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Judecătoriei Constanţa.

Fostul poliţist este acuzat de ucidere din culpă, reţinându-se în sarcina sa că fapta s-a produs în timp ce Munteanu conducea aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Potrivit anchetatorilor, pe timpul urmăririi penale, fostul poliţist „a avut o comportare relativ sinceră, iar cu ocazia prezentării materialului de urmărire penală, acesta a precizat că regretă comiterea faptei". Procurorii spun că pe 18 iunie 2009, Nicolae Norel Munteanu, în calitate de agent de siguranţă publică la Secţia 2, trebuia să se prezinte la serviciu la ora 22.00, astfel că a plecat cu maşina sa, din Năvodari spre Constanţa, urcându-se la volan după ce consumase alcool. La un moment dat, pe drumul dintre Năvodari şi Mamaia, poliţistul l-a surprins şi l-a accidentat mortal pe Marian Postolache, de 51 de ani, un pieton care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure. Marian Postolache a murit pe loc, în urma impactului deosebit de puternic. „Inculpatul, în declaraţia sa, precizează că nu a putut evita impactul cu victima, întrucât nu a văzut-o decât de la o distanţă de aproximativ doi metri şi nu a mai putut efectua vreo manevră de evitare a lovirii", arată procurorii. În urma testării poliţistului cu aparatul Drager, acesta a indicat o valoare de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar după ce i s-au recoltat probele biologice, a fost stabilită o alcoolemie de 2,15 grame la mie. În apărarea sa, poliţistul a declarat că, fiind liber în ziua de 17 iunie, a mers la plajă, unde s-a întâlnit cu nişte prieteni şi a consumat circa 300 ml de bere. „Acesta a mai precizat că, de la orele 17.00 nu a mai consumat băuturi alcoolice şi, apreciind că nu se află sub influenţa băuturilor alcoolice, a acceptat să se deplaseze la locul de muncă cu autoturismul proprietate", au spus procurorii.

Totuşi, nu este de trecut cu vederea faptul că, la rândul ei, şi victima era în stare avansată de ebrietate, având o alcoolemie de 2,90 grame la mie. Expertiza tehnică a concluzionat faptul că accidentul s-a produs din cauza modului în care a traversat victima, dar se arată că „starea conducătorului auto şi a victimei care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice a influenţat direct producerea accidentului prin mărirea timpilor de percepţie-reacţie, precum şi a distanţelor (spaţiilor) din jurul său". Dosarul a fost trimis pe rolul Judecătoriei Constanţa, urmând să se stabilească prima înfăţişare.

{mos_ri:Nicolae Norel Munteanu} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Iordache 11 Dec, 2009 07:14 Nu m-as raporta inainte de toate la timpii de perceptie-reactie ci intai la cauza reala a producerii accidentului.Cine a gresit primul a produs de fapt accidentul!!!"Evitarea accidentului" este abia a doua problema.Romanul judeca intotdeauna mai emotional(foarte subiectiv)