Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Puţini au ştiut, mulţi s-au crucit - prejudiciu de 15 milioane de euro Opt săptămâni de la arestarea lui Dan Florin Secăreanu, fostul şef al Informaţiilor de la Constanţa

ro

10 Sep, 2012 01:00 1854 Marime text
secareanu_-_Sorin_Blejnar.jpgPe data de 10 iulie, prin intermediul comunicatului 545/VIII/3, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat că efectuează cercetări penale faţă de mai mulţi inculpaţi, printre ei numărându-se constănţenii George Guliu, afacerist, şi Dan Florin Secăreanu, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă. În cauză mai apare Sorin Blejnar - fost preşedinte ANAF, Alexandru Codruţ Marta - fostul şef de cabinet al lui Blejnar, Viorel Comăniţă - fostul şef al Vămilor din România, dar şi alţii. Organele de anchetă susţin că presupusul grup infracţional ar fi creat un prejudiciu în valoare de 15 milioane de euro.

DNA arăta, în urmă cu fix două luni, că George Guliu, asociat şi administrator la SC Excella Real Grup SRL Nicolae Bălcescu, este acuzat de evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat. Comăniţă, director la Autoritatea Naţională a Vămilor, este bănuit de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat. Asta în timp ce în sarcina lui Secăreanu s-au reţinut următoarele infracţiuni: complicitate la evaziune fiscală, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Coordonatorul presupusului grup infracţional organizat, în opinia procurorilor DNA, este Radu Nemeş în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat. De precizat că Alexandru Codruţ Marta, fost şef de cabinet al fostului preşedinte ANAF, Sorin Blejnar, este suspectat de complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat. La datele de 9 şi 10 iulie, procurorii de la Anticorupţie au dispus reţinerea inculpaţilor Guliu, Dumitru Chirvăsitu, Comăniţă, Andrei-Florin Jugănaru, Dumitru Emilian Preda, Secăreanu, Lucian-Florin Ionescu, Georgiana-Nicoleta Lengiu, Mariana Cozma, Nicolae Belba şi Mihai Buliga pe o perioadă de 24 de ore. Ulterior, Curtea de Apel Bucureşti a decis liberarea lui Comăniţă, Ionescu şi Lengiu. Ulterior, pe data de 17 iulie, prin comunicatul 575/VIII/3, DNA a informat că procurorii au început urmărirea penală faţă de Blejnar, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Acesta este acuzat de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii