Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:44 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Chioaru, victima Anastasiei Tănase „Mă externează“

ro

28 Sep, 2010 00:00 2152 Marime text
anastasia_-_anastasia_sursa_foto_facebook___.jpgGheorghe Chioaru, în vârstă de 71 de ani, preşedintele Federaţiei „Omenia“ a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România, accidentat de maşina Simonei Anastasia Tănase, va fi externat. Zilele acestea, bărbatul va putea ajunge acasă, după ce medicii Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti au decis, în urma mai multor operaţii, să-i taie piciorul drept.

„Cred că luni îmi vor da drumul acasă. Trebuie să îmi crească puţină piele în zona operaţiei. Vreau să spun că mă simt bine, în ciuda faptului că am rămas fără un picior“, ne-a declarat Gheorghe Chioaru. Conform site-ului Federaţiei „Omenia“ a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, de pe patul de spital, Chioaru a dispus emiterea ordinelor de plată pentru distribuirea sumelor primite de la Ministerul Muncii, alocate sărbătoririi Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice. La rândul său, avocatul Ion Stenculescu, unul dintre apărătorii preşedintelui Federaţiei „Omenia“, susţine că sunt depuse eforturi intense în vederea mutării dosarului, deoarece la Constanţa există riscul tergiversării anchetei. „Vrem ca dosarul accidentului rutier în care a fost implicat domnul Gheorghe Chioaru să nu fie instrumentat la Constanţa. Cred că dacă nu ne implicăm, ancheta penală poate dura chiar şi trei ani. Solicităm ca dosarul să fie mutat acolo unde nu există influenţe“, a mai arătat Ion Stenculescu. Gheorghe Chioaru se află în atenţia medicilor de mai bine de o lună. Bărbatul a fost rănit în seara zilei de 24 august, în timp ce privea afişele Teatrului Fantasio din Constanţa. Preşedintele Federaţiei „Omenia“ a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România a fost dus la Unitatea de Primire Urgenţă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa după ce piciorul drept i-a fost strivit de BMW-ul X6 condus de Simona Anastasia Tănase.

Expertiza, între trei luni şi doi ani?

Conform poliţiştilor de la Rutiera Constanţa, Simona Anastasia Tănase nu a respectat semnificaţia culorii semaforului, a pătruns în intersecţie şi a lovit automobilul Kia, condus de Florentina Dicu, din Constanţa, fiica lui Nicolae Dicu, patronul şcolii de şoferi Dia Auto. În urma impactului, BMW-ul X6 a ricoşat pe trotuarul din faţa Teatrului Fantasio, rănindu-l grav pe Gheorghe Chioaru. După câteva ore petrecute în Spitalul Judeţean Constanţa, Gheorghe Chioaru a fost transportat la Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, unde medicii au decis, în urma mai multor intervenţii chirurgicale, să-i amputeze piciorul zdrobit sub greutatea maşinii. În prezent, dosarul deschis în urma acestui accident rutier se află la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în vederea instrumentării. Dosarul a fost solicitat de procurori Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa la scurt timp după producerea accidentului. De precizat că magistraţii pot cere orice dosar doresc, însă o fac destul de rar. Cei implicaţi în eveniment aşteaptă rezultatul expertizei din care să reiasă cine se face vinovat de producerea accidentului. Avocatul Ion Stenculescu conchide precizând că expertiza poate dura între trei luni şi doi ani, în funcţie de împrejurările cazului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii