Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:23 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

2.000 de mașinuțe de jucărie, contrafăcute

ro

10 Nov, 2016 12:27 894 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea din China, pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti, aproximativ 2.000 jucării, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de 211.200 lei.

La începutul săptămânii, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti. Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean român, în vârstă de 55 de ani, cu domiciliul în Bucureşti. În urma controlului au fost descoperite 1.920 maşinuţe de jucărie, ce purtau însemnele unei mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de 211.200 lei dacă ar fi originale.

Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind Codul Vamal al României.

Ti-a placut articolul?

Comentarii