Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetat de procurorii DIICOT Bucureşti, judecat la Constanţa pentru fals în declaraţii

ro

21 Nov, 2012 03:07 1941 Marime text
Alexandru Marian Liţoiu, din Constanţa, al cărui nume apare într-un dosar instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru fals în declaraţii.

Cauza penală a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Constanţa, magistraţii stabilind ca primul termen să aibă loc pe data de 20 decembrie. Amintim că procurorii DIICOT din capitală, dar şi cei din Constanţa au dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane, printre care s-a aflat şi Alexandru Marian Liţoiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, fals informatic, utilizare frauduloasă de instrumente de plată electronică, producere şi deţinere de echipamente necesare falsificării de instrumente de plată electronică.

Oamenii legii susţin că, în luna martie 2007, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe raza municipiului Constanţa îşi desfăşoară activitatea o „grupare infracţională care efectuează operaţiuni financiare în mod fraudulos, prin utilizarea unor instrumente de plată electronică contrafăcute ori a datelor de identificare, pentru generarea unor transferuri financiare, sumele obţinute fiind apoi încasate prin sistemul de plăţi Western Union". Prejudiciul stabilit în dosar s-a ridicat la aproape 60.000 de dolari USD. „Destructurarea acestui grup de crimă organizată a fost rezultatul unei strânse colaborări cu Departamentul de Justiţie al Statelor Unite ale Americii, precum şi cu sprijinul nemijlocit al FBI, prin ataşatul legal la Bucureşti, împreună cu ofiţerii de poliţie ai Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate şi ai Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Constanţa, susţinuţi de luptătorii Jandarmeriei Române - Batalionul „Vlad Ţepeş", potrivit DIICOT. La sfârşitul lunii aprilie 2009, Tribunalul din Bucureşti l-a condamnat pe Liţoiu la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de şapte ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii