Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:49 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agentul Meliu, legatura lui Lupu in politie?

ro

03 Jul, 2009 01:33 5623 Marime text

cap_3.jpgMarian Lupu le-a zis procurorilor că poliţistul Florin Meliu i-a făcut cunoştinţă cu colegii lui

Marian Alexandru Lupu, unul dintre suspecţii tâlhăriei comise la Hârşova şi bănuit a fi una dintre persoanele care ar fi beneficiat de ajutorul poliţiştilor cercetaţi pentru fapte de corupţie, le-a spus procurorilor că şi el îi „ajuta" pe oamenii legii. Potrivit avocatului său, Sorin Calaigii, Lupu a declarat că cel care i-a făcut cunoştinţă cu colegii săi poliţişti a fost agentul Florin Meliu, cel care şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier, la începutul lunii aprilie. 

Bărbatul a precizat că „era solicitat la diverse acţiuni" de către doi agenţi de poliţie, pentru a participa ca martor asistent. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalului Constanţa, între Marian Alexandru Lupu şi poliţiştii Elvin Cadîr, Enis Vuap şi Daniel Andrei Mircea pare să fi existat o anumită complicitate. Încă din rechizitoriul prin care Lupu a fost deferit instanţei pentru tâlhăria de la Hârşova, se conturează ideea că acesta a beneficiat de sprijinul şi ajutorul a doi poliţişti. La momentul respectiv, identitatea celor doi oameni ai legii care păreau să fi trecut de partea cealaltă a baricadei a fost ţinută „la secret". Poliţiştii despre care se aminteşte în rechizitoriul de la Hârşova au fost numiţi conspirativ „Dan" şi „Elvin". În rechizitoriul din 16 iunie 2009, procurorul care a investigat cazul de la Hârşova a dispus „disjungerea cauzei pentru identificarea şi cercetarea numiţilor «Dan» şi «Elvin», despre care sunt indicii temeinice că sunt lucrători de poliţie", cercetaţi pentru favorizarea infractorului. La data la care s-a decis formarea unui dosar separat pentru „Dan" şi „Elvin", un alt procuror decisese deja începerea urmăririi penale faţă de 36 de agenţi, printre care se află şi cei care au legătură cu Lupu. Noul procuror i-a identificat pe poliţişti drept Elvin Cadîr, Enis Vuap şi Daniel Andrei Mircea. Reprezentanţii Parchetului au susţinut că cei patru făceau parte din acelaşi anturaj. Iar ca o dovadă în acest sens, au amintit declaraţia dată de însuşi Marian Alexandru Lupu, la Parchet.

inmormantare_politist_rutiera__meliu_florin_029.jpgPrietenie cu poliţiştii

Potrivit anchetatorilor, joia trecută, Lupu a declarat că a fost solicitat de mai multe ori de Elvin Cadîr şi de alţi colegi ai săi, pentru a participa în calitate de martor asistent la diverse acţiuni. Însă, în timp ce Parchetul susţine că celălalt agent pe care Lupu l-a amintit este Gigi Cristian Ruşescu, la polul opus, Sorin Calaigii, avocatul lui Marian Lupu, susţine că acesta nu l-a menţionat pe Ruşescu, ci pe agentul Florin Meliu, care a murit la începutul lunii aprilie. Conform avocatului, Lupu a declarat că îl ştia pe Meliu care, ulterior, i-ar fi făcut cunoştinţă cu alţi colegi de-ai lui. Totodată, suspectul tâlhăriei de la Hârşova a precizat că nu-şi mai aduce aminte ce a discutat cu ocazia convorbirilor telefonice interceptate, dar că, în cea mai mare parte, era vorba despre anumite glume pe care le făcea cu privire la munca poliţiştilor, în încercarea de a se împrieteni cu aceştia. La rândul lor, procurorii au afirmat: „conţinutul convorbirilor telefonice purtate între inculpatul Lupu Marian Alexandru şi inculpaţii Cadîr Elvin şi Mircea Daniel Andrei (...) scoate în evidenţă legătura infracţională dintre cei trei". Pe de altă parte, cel puţin în ceea ce-l priveşte pe agentul Daniel Mircea, este demn de atenţie faptul că avocaţii lui au afirmat în faţa instanţei că el a fost tocmai cel care l-a oprit în trafic pe suspect, după ce acesta a fost dat în consemn.

{mos_ri:Florin Meliu,Marian Lupu}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fane babane 03 Jul, 2009 05:21 ca de obicei in romanica mortul e de vina pt totul florin meliu nu a facut nimic necurat cat a fost in politie ... dar acuma ca sa scape o arunca pe el