Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romania - tara primarilor in zeghe?!

ro

04 Mar, 2010 03:57 1401 Marime text

corina_samoila_1.jpgAtunci când, poate, se aştepta cel mai puţin, Antonie Solomon, primarul Craiovei a fost săltat pentru fals, uz de fals şi luare de mită. Să nu uităm că este primar „portocaliu", la fel ca şi înaintaşul său într-ale pârnăii, Mircia Gutău, alt edil prins cu mâţa-n sac şi băgat la zdup.

Este clar, ceva se întâmplă. Că a început ofensiva împotriva primarilor tocmai cu cei ai PD-L-ului nu ne face decât să fim convinşi că acţiunea de curăţenie iniţiată printre capii administraţiilor publice locale din ţară va dura. Că doar nu erau cei de la conducerea ţării să înceapă cu adversarii politici, să fie luaţi în colimator, înjuraţi şi stuchiţi că se răzbună pe cei care nu sunt de acelaşi crez politic cu ei. A, nu! Aşa era mai uşor: să înceapă cu cei din partid, să dea exemple, să-i cuminţească pe cei neastâmpăraţi şi apoi să treacă la atac, cu artileria grea în alte partide. Pentru că, oricât de mult ne-ar plăcea să aruncăm cu piatra într-o singură tabără, nu prea avem cum să o facem echidistant. Orice pădure are uscăciuni şi nu există formaţiune politică mioritică în care să nu găsim măcar unul despre care s-ar spune (doar) că face treburi necurate. Dar, eu mă întreb, ce se va face România atunci când vor începe să fie prinşi „peştii" mari?! Despre câţi primari din ţară se spune că-s curaţi? Pe cine suntem 100% siguri că nu a făcut nimic ilegal?! Care-i acela perfect, primarul ideal, cel care n-a călcat strâmb nici la primărie, dar nici acasă la nevastă?! Dacă ne luăm după bârfe şi după opiniile unora şi altora, nici pentru Constanţa nu vin zile prea roz. Doar, dintre toţi, primarul nostru este cel mai hărţuit de „dulăii lui Băsescu", cel mai necăjit şi chinuit cu dosarele pe care i le pune în cap o instituţie sau alta. Dar poate că tocmai el, cel obişnuit cu „prigoana", va scăpa. Că doar d-aia ţipă în gura mare că dacă aveau ceva concret împotriva lui îl „săltau" până acum, nu?

Oricum, ce ne-am face dacă ar fi Mazăre în locul lui Antonie Solomon? Am rămâne pe mâinile lui Gabi Stan?! (Văleu!). Trecând peste glumă, trebuie să ne aşteptăm la aşa ceva sau ni se va demonstra că totul nu este decât un foc de paie? Oare care vor fi următoarele victime ale anchetatorilor? Sunt tare curioasă. Dar cică ar trebui să stăm liniştiţi: Brazilia nu extrădează pentru fraude economice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 19 Mar, 2010 12:26 Se vorbeste de multi ani despre CORUPTIE. Cine a folosit metoda CORUPTIEI pentru inavutirea personala si a unui partid, a avut MANA LIBERA de la un partid ,de la o guvernare trecuta. Acum s-a schimbat GUVERNAREA cu una care este in asentimentul intregului popor roman, adica doreste CURATENIA politica si sociala. Aceasta CURATENIE incepe de JOS IN SUS, de la PRIMARIILE de orase,comune,municipii,dupa caz.