Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:42 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Domnule Chiru, unde este echipa câştigătoare??!!

ro

02 Jun, 2011 00:20 3099 Marime text
lavinia_bun.jpgÎn urmă cu două luni erau învingători. Trei oameni care tocmai ce câştigaseră alegerile în PDL păreau că vor aduce un suflu nou unei organizaţii decimate de tensiuni, invidii, lucrături pe la spate şi lupte fratricide. Dar ca orice minune şi aceasta a pălit în trei zile. Astăzi vorbim deja de oameni aruncaţi din barcă, de repoziţionări, de discuţii violente care au mai îngenuncheat şi în trecut un partid care pare să nu mai aibă nicio speranţă de reabilitare la Constanţa.

Unde este echipa câştigătoare? S-a ales praful? Aud din ce în ce mai des şi mai sonor că preşedintele a rămas cam de unul singur. Unii spun că e prost sfătuit, alţii că înadins se încearcă compromiterea sa şi mai sunt şi alţii care sunt de părere că acţionează întocmai după vrerea sa, iar rezultatele... deja încep să se vadă.

Toată lumea a privit cu speranţă plecarea senatorului Banias şi doar timpul a demonstrat că nu a fost o greşeală. Azi îl vedem la televizor cum ne explică faptul că a luat şpagă, dar nu pentru el, ci pentru copiii surdo-muţi. Să nu ne pierdem însă în paranteze... A plecat Banias..., a venit Chiru, care şi acum sper că dintr-o greşeală sau exces de zel a semnat o moţiune, pe persoană fizică, aşa cum ar spune un celebru primar de capitală. Acea semnătură aparent neînsemnată a reprezentat începutul sfârşitului. Mâzgălitura aceea a făcut loc primelor mârâituri pe la colţuri, primelor discuţii, primelor scenarii, primelor vizite la Bucureşti. După acea semnătură, nu ştiu unde, povestea frumoasă s-a cam terminat. Primari din judeţ, dar şi preşedinţi ai organizaţilor locale, se plâng de faptul că nu sunt ajutaţi de preşedinte, chiar dacă înainte de alegeri acesta le-a promis că va oferi sprijin acolo unde sunt probleme. Şi tot lui, preşedintelui, i se impută faptul că şi-a organizat o echipă de conducere formată din apropiaţi, că a schimbat din mers regulile jocului, iar că din delegaţia care a mers la Convenţia Naţională de luna trecută au făcut parte numai persoane din anturajul său. Sunt mulţi care vor să uite perioada premergătoare Convenţiei cu tot cu discuţiile care s-au purtat în acele zile. După eşecul numit „alegerile de la Bărăganu", pentru echipa câştigătoare au mai venit două lovituri, pe bandă rulantă. Prima şi cea care dă peste cap orice calcul intern este Legea privind alegerea primarilor într-un singur tur, care a fost adoptată, spun unii, în urma unei înţelegeri subterane între PDL şi PSD. Chiar dacă la nivel naţional legea ajută PDL, la Constanţa, e clar că ea vine încă o dată, dacă mai era nevoie, în sprijinul păstrării în scaun a lui Radu Mazăre.

A doua lovitură sub centură este amânarea organizării alegerilor de la municipiu, recunoscută chiar de preşedinte. Mă rog, mai voalat, dar ce să-i faci, când primeşti telefon de la Palatul Victoria la ceas de seară, digeri mai greu. Adevărul este că e o nebunie să-ţi imaginezi că, aşa cum stau lucrurile, cineva ar fi reuşit să schimbe acum destinul unei organizaţii legate ombilical de vechiul şi noul Boc.

Nu „retragerea din lipsă de timp" a unuia dintre membrii echipei câştigătoare mă îngrijorează, ci lipsa de perspectivă, când ei, cei care au mai rămas, au ca singură preocupare să-i schimbe pe „ai lor tot cu ai lor". Aştept cu maxim interes evaluarea de ochii lumii a directorilor de deconcentrate, deşi mă îndoiesc că va aduce ceva spectaculos, dar ne-am obişnuit.

Şi totuşi, dacă nu se schimbă nimic, de ce au mai avut loc alegeri?

Şi dacă Blaga a pierdut bătălia la centru, de ce e folosit pe post de sfătuitor de echipa de la Constanţa?

Dar dacă nu-i putere, geaba chichirez gâlceavă!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pedelist 02 Jun, 2011 22:43 rusine sa ii fie lui chiru ,a dezbinat de tot organizatia. ii tine aproape pe toti incapabilii si cei care au parvenit in constanta de prin sate uitate .oameni de valoare nu pot sa mai suporte sa vada un pui de tigan in fruntea org jud pdl. care vorbeste incet sa nu cumva sa ii scape un fluture sin gura, cine a fost chiru asta mia fratilor? il are si pe lindicul de obrejan pe linga el, un lingau de prima mina (ar fi in stare sa isi dea si nevasta sa ii mearga bine ( dar a dat-o sigur pe infecta care a luat bani nu gluma de la partid) si pe lunganul de constantin ,un mafiot de prima clasa.a supt-o pe stavrosita ca sa isi faca o aparitie pe scena pdl. si apoi a lasat-o . rusine . afara cu voi din pdl.
  • gigi 02 Jun, 2011 05:52 Frumos articol. Ati pus punctul pe "I". De fapt adevarul este ca se sfatuieste cu o singura persoana, de care de fapt este condus. toata lumea ii spune ca acest Constantin Florian nu doreste decat propriul interes si nu cel al partidului. Si cum nu tine cont de nimic, a ajuns sa il aiba doar pe acest Constantin. Cand se va convinge va fi prea tarziu.