Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:08 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apă chioară pentru elefanţi!

ro

19 May, 2011 03:13 1458 Marime text
lavinia_bun.jpg

Se înmulţesc problemele USL în teritoriu. Stabilirea candidaţilor USL prin intermediul sondajelor interne, care ar urma să fie realizate după data de 15 mai, generează tensiuni crescânde între pesediştii şi liberalii din teritoriu. Este de notorietate faptul că primarul oraşului Năvodari este în conflict deschis cu pnl-istul Tucan. Aici protocolul nu s-a semnat deşi Nicuşor Constantinescu l-a ameninţat pe Matei cu dizolvarea organizaţiei PSD din Năvodari. La Mangalia, filiala locală a PNL refuză semnarea protocolului. Municipiul Constanţa nu a semnat şi, dacă o va face, Victor Manea va lipsi. Este destul de complicat pentru ambele tabere să înghită ambiţiile liderilor centrali sau ale parlamentarilor care îi conduc.

După câteva episoadele în care liderii locali ai PNL şi PSD s-au atacat public, Uniunea are probleme în mai multe localităţi, iar excepţie nu face nici municipiul Constanţa, unde pesediştii şi liberalii se bat pe viitoarele candidaturi.

Dacă în cazul postului de primar al Constanţei, poate doar Manea mai visează la o candidatură liberală, eventual în afara USL, problemele între formaţiunile aflate în parteneriat electoral apar când vine vorba de desemnarea consilierilor. Voci liberale lasă să se înţeleagă că există posibilitatea ca cei care sunt pe listele de consilieri, abonaţii dintotdeauna, să nu aibă loc acum pe această listă comună şi o parte dintre ei, care rămân pe afară, să migreze spre alte partide. Acesta este motivul real pentru care se amână sine die semnarea unor protocoale, după două luni de când a fost dat startul colaborării dintre PSD, PNL şi PC în plan local.

Ca de obicei, la Constanţa PSD dă tonul. Ei ştiu că vor cu orice preţ Constanţa (primar şi preşedinte de Consiliu Judeţean) şi pentru asta sunt dispuşi să cedeze primării din teritoriu, chiar şi ale unor oraşe cum e cazul Năvodariului. Nu neapărat însă liberalilor, cum încă în naivitatea lor se încăpăţânează să creadă câţiva dintre oamenii „elefantului". Surpriză sau nu la Constanţa, negocierile tind să se poarte cu conservatorii, care au şanse să obţină cel puţin un post de vicepreşedinte de Consiliu Judeţean. De aici a răzbătut şi informaţia cu posibila candidatură a fostului prefect Liviu Brăiloiu la postul de preşedinte de Consiliu Judeţean. Nu, Brăiloiu nu va fi preşedinte, dar ar putea primi postul de secund, închizând astfel şi gura liberală. Că doar USL înseamnă PSD + PNL-PC!!!!

Atenţie liberali! Nu vă lăsaţi înşelaţi de experienţa politică a lui nea Puiu sau de setea de putere şi sticlă a deputatului Dragomir! Nu ar fi prima dată când aţi pierde pe mâna lor! Din păcate, n-au învăţat că în politica 1+1 nu fac 2. O conducere bicefală a fost întotdeauna un eşec. Păcat, cu un PDL destul de slab, Constanţa ar fi avut nevoie de alternativa liberală.

Mai există însă şi posibilitatea ca această caricatură denumită generic USL să se destrame până la alegerile locale ce vor avea loc în primăvara-vara anului viitor şi fiecare partid să meargă pe barba lui. Personal, aş îndrăzni şi un pariu. Cu USL, PSD nu va ajunge la putere. Şi nici PNL-PC. Până atunci, succes la cursele de carturi, de maşinuţe, biciclete, la joacă în general.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii