Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:39 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Test de sinceritate Cine sta in spatele sefilor de deconcentrate

ro

03 Jul, 2009 01:23 4798 Marime text
deschidere.jpgÎn PSD, cuvântul decisiv privind promovările în funcţii de conducere a aparţinut lui Nicuşor Constantinescu # La PD-L se pare că Mircea Banias i-a „năşit" pe mulţi 

A aspira la o funcţie de conducere în cadrul serviciilor publice deconcentrate presupune a avea, pe lângă pregătirea profesională adecvată domeniului preferat, şi oameni politici influenţi, care să te susţină. 

Varianta „m-a susţinut partidul pe care-l reprezint sau organizaţia din care provin" nu stă în picioare dacă liderii nu te au la suflet. Un test de sinceritate făcut în rândul directorilor coordonatori ai serviciilor deconcentrate constănţene a confirmat afirmaţiile anterioare. Fiecare şef a avut un „înger păzitor" care i-a apreciat activitatea, loialitatea şi profesionalismul de care a dat dovadă în timp. La nivelul judeţului, un caz aparte îl reprezintă, potrivit propriilor declaraţii, cel al directorului Direcţiei de Sănătate Publică, Camelia Ciobotaru. „Am fost susţinută de liderii PSD Constanţa, în baza hotărârii judecătoreşti de repunere a mea în funcţie ce nu a fost pusă în aplicare de minister. Dacă n-ar fi fost decizia instanţei, nu se ştie dacă aş fi fost propusă... nu cred", ne-a declarat Ciobotaru.

Promovarea lui George Vişan la şefia Oficiului Teritorial pentru IMM şi Cooperaţie i se datorează preşedintelui organizaţiei municipale PSD Constanţa, Gelu Dae, şi viceprimarului Gabi Stan.

Naşul Constantinescu

Surse din PSD Constanţa au confirmat că ultimul cuvânt în definitivarea propunerilor pentru ocuparea posturilor de directori în cadrul deconcentratelor a aparţinut prim-vicepreşedintelui Nicuşor Constantinescu, „uneori, Radu Mazăre preferând să meargă pe mâna lui decât să işte discuţii aiurea". „Supremaţia" lui Constantinescu a fost confirmată şi de unii directori de deconcentrate care au recunoscut că el i-a propus. Printre cei propuşi şi susţinuţi să ajungă directori s-a aflat şeful DADR, Boris Parpală. „A fost o comisie, dar sigur, Nicuşor Constantinescu şi Radu Mazăre m-au susţinut", a afirmat Parpală. „Cu domnul Constantinescu am discutat despre venirea mea aici, iar propunerea m-a onorat", a spus şi Geronimo Brănescu, directorul coordonator al DSVA Constanţa.

Prefectul a influenţat şi el

O parte dintre şefii de deconcentrate l-au avut ca „naş" şi pe prefectul Tit Liviu Brăiloiu. „Eu am fost propus de prefect, Virginia Ştefănică şi Nicuşor Constantinescu şi le mulţumesc pentru încrederea acordată", ne- a declarat Bogdan Dima, directorul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului. „Conform unor informaţii ce au răsuflat ulterior, am înţeles că preşedintele CJC şi actualul prefect m-au susţinut. Eu nu am fost contactat, înainte sau în timpul negocierilor, de nimeni", a afirmat şi directorul DGFP, Bogdan Huţucă. De o vorbă bună din partea prefectului se pare că a avut parte şi directorul APIA, Aurel Şuşman, având în vedere apropierea dintre cei doi şi faptul că sunt concetăţeni, Eforie fiind locul lor de baştină.

directori_deco.jpgUnii ştiu care le sunt susţinătorii, alţii nu

Şeful DMPS, Valentina Munteanu, nu ştie din partea cui a venit propunerea, însă cel care a chemat-o şi a întrebat-o dacă acceptă postul a fost secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir. Nici Sunai Cadâr, directorul coordonator al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale, nu ştie cine din PSD Constanţa l-a vrut pe această funcţie.

Inspectorul general al ISJ, Petrică Miu, este mândru şi declară: „Nimeni n-a fost împotriva mea. Am fost pe poziţii mereu, şi la bine, şi la greu, şi toţi din conducerea judeţeană m-au preferat".

Promovarea la conducerea Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale a Mihaelei Ristea i se datorează fostului său şef de la DGASPC Constanţa, Petre Dinică, iar obţinerea postului de director al Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor de către Mircea Chipăilă este urmarea „intervenţiei" consilierului judeţean Dumitru Manole, cu care se cunoaşte de mai multă vreme.

Votul BPJ al PD-L a decis

Oficial, în PD-L Constanţa nu s-a mers pe „pile", cei dornici să progreseze pe linie profesională recurgând la autopropunere, iar membrii Biroului Permanent Judeţean supunând la vot fiecare candidatură. Şeful Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Senol Zevri, a recunoscut că s-a autopropus, dar după ce a analizat „o sugestie venită din partea preşedintelui PD-L, Mircea Banias". Aceeaşi tactică a aplicat-o, conform spuselor sale, şi şeful AJOFM, Romulus Mincă. Colegul său de la Garda de Mediu, Vasile Petro, spune că „tot BPJ-ul m-a susţinut", dar voci din partid susţin că „şi-a aranjat pe la Bucureşti". „Eu mi-am dorit să ajung la Direcţia pentru Tineret, iar preşedintele Banias m-a propus", a confirmat şi Cristina Brânzoi.

Susţinător oficial şi neoficial

Directorul coordonator al Direcţiei Regionale de Poştă, Alexandru Maxim, a recunoscut că Banias i-a propus să ocupe acest post. Însă, surse din PD-L Constanţa au afirmat că cea care l-ar fi propus pe Maxim ar fi fost deputatul Maria Stavrositu. Un alt „favorit" al deputatului Stavrositu pare să fi fost şi Viorel Popescu, fostul său şef de campanie, care aşteaptă numirea ca director al Centrului Român de Comerţ Exterior.

Actualul director al Direcţiei de Statistică, Gheorghe Buşu, declară că staff-ul organizaţiei municipale PD-L Constanţa l-a propus, dar unii colegi spun că Mircea Banias ar fi fost cel care l-a „ajutat" să obţină postul. Tot din surse sigure am aflat şi că menţinerea în funcţie a directorului coordonator al Gărzii Financiare a lui Cristian Radu i se datorează deputatului Constantin Chirilă, care-l apreciază ca profesionist.

{mos_ri:deconcentrate}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gheorghe 03 Jul, 2009 19:05 buni sefi de deconcentrate ieri la pnl azi la psd sau pdl pleaca ai nostri vin ai nostri o apa si un pamant o mana spala pe alta si amandoua spala fata tinetio tot asa si va vaitati ca electoratul nu vine la vot;
  • Onestul 03 Jul, 2009 18:01 Singurul criteriul utilizat a fost cel al minciunilor spuse si afiselor lipite.
  • redivivus 03 Jul, 2009 06:15 Modul in care sunt numiti directorii,sefii,prefectul subprefectul si alti mahari constituie un secret. Este secretul lui Polichinelle.Procedeul este clar.In primul rand,pe cat posibil,trebuie sa faci parte din categoria celor cu bani multi si relatii "colegiale".Sa sti cum sa folosesti banii si cui sa-i dai.De mare importanta este si fidelitatea fata de organizatie,mai ales in cazul celor veniti din alte partide unde n-au facut nici un fel de produse lactate.Trebuie sa cunosti arta de a parveni cu orice pret.Sa ai calitati intelectuale cel putin la nivelul lui Iustian zis Puppy o figura anodina de frizer cu mandolina.Apropo de Iustian actuala momaie pusa sa pazeasca subprefectura.Ce a facut cu cele 50 de milioane de lei (vechi dar buni)pe care i-a luat de la "cineva" pentru a-l trece pe lista de consilieri inaintea "altcuiva"? Si este doar un exemplu din multe altele,toate numirile fiind cam la fel.Sa ne oprim aici.
  • Ionescu Vasile 03 Jul, 2009 00:44 Nulitatea de la garda de mediu, petro vasile, nu a fost sustinut de partid, n-a calcat cu anii pe la sediu, nici cotizatia n-a platit-o,dar ca mai toti infractorii din romania sunt sustinuti de altii mai mari(contra spaga, fireste)si certati cu legea.Dl Banias va trebui sa explice candva pe ce criteriu l-a numit pe acest golan plin de dosare penale si civile la conducerea acestei institutii.Ne-am saturat de infractori ca acst petro care a mai fost destituit pt. ilegalitati, incompetenta si se catara mereu...deoarece ca e om de bine...al securitatii si masoneriei....