Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:45 30 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Senatorul confiscatelor din vama Agigea" a vrut la Primărie! Banias a vrut să fie luat în calcul în sondajele făcute la nivel naţional

ro

01 Feb, 2012 02:53 2424 Marime text
DESCHIDERE_Banias_Udrea_Stavrositu_exposure.jpgSenatorul PDL Mircea Banias pus sub urmărire penală de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă şi-a dorit să candideze la Primăria Constanţa. Nu este o glumă proastă aşa cum îşi doreşte în acest moment acesta să lase să se înţeleagă. Informaţia legată de candidatura senatorului a fost făcută publică ieri de colega sa de partid, Maria Stavrositu, preşedinte al organizaţiei municipale a PDL Constanţa. Liderul de la municipiu a anunţat public trei nume care sunt vehiculate în discuţiile pentru mandatul de primar al municipiului Constanţa: Mircea Banias, cu care deputatul susţine că a avut o discuţie informală, „dar care s-a întâmplat cu destul de mult timp în urmă", Gigi Chiru şi Mihai Petre.

Stavrositu: „Discuţia cu Banias e ceva mai veche, dar a existat"

Deputatul Stavrositu a dezvăluit faptul că discuţia privind o posibilă candidatură a lui Mircea Banias este una mai veche, însă nu suficient de veche pentru a nu fi luată în calcul. „Banias este senator, a fost preşedinte de organizaţie, nu o dată şi-a exprimat intenţia de a candida. Poate între timp nu-şi mai doreşte, dar a existat cu siguranţă un moment când a susţinut personal că este interesat. Chiar şi noi am avut o discuţie în acest sens". Trebuie să facem precizarea că, de-a lungul timpului, s-au purtat multe discuţii între cei doi, ca de la senator la deputat, ca de la preşedinte al organizaţiei judeţene la preşedinte de municipiu etc. Nu de fiecare dată însă urmările acestor discuţii au fost cele dorite pentru ambele părţi. Cea mai recentă a vizat cvorumul pentru alegerile de la organizaţia municipală, unde candidatul Maria Stravrositu a încercat să negocieze inclusiv cu Mircea Banias voturi contra reprezentare în Biroul Municipal. După cum se ştie deja, „senatorul confiscatelor din vama Agigea", aşa cum este alintat de colegii de partid, una a spus şi alta a făcut. Acesta a preferat să-şi retragă delegaţii şi să încerce sabotarea cvorumului şi prin urmare mandatul viitorului preşedinte. La vremea aceea nu se ştia încă numele acestuia, candidaţi fiind mai mulţi democrat-liberali, printre care favoriţii Maria Stavrositu şi Florian Constantin.

Surse: „A cerut să fie introdus în sondajele de opinie făcute de centru"

Revenind la candidatura cu du-te vino a domnului Banias, surse politice din PDL Constanţa susţin că senatorul nu s-a mulţumit să-şi anunţe intenţia de a candida la Primărie din partea partidului doar pe plan local, ci chiar la cel mai înalt nivel. „Şi-a făcut lobby atât într-o discuţie cu Elena Udrea, cât şi în faţa Ancăi Boagiu, în biroul căreia se afla şi Roberta Anastase. Este cunoscut acest episod. Mai mult, noi ştim că a dorit să fie introdus şi în sondajele de opinie pe care le pregătea Bucureştiul pentru marile oraşe. E ciudat că acum vine şi spune că nu şi-a dorit să candideze", a comentat un membru democrat-liberal.

De unde i se trage porecla „senatorul confiscatelor"?!

O asociaţie fondată de senatorul PDL Mircea Banias şi de fratele acestuia a primit, gratuit, 1.000 de perechi de încălţări sport pentru copii şi 700 pentru adulţi, precum şi 2.000 de treninguri, unele dintre ele marca „Adida", bunuri care, în iunie 2010, nu se mai regăseau în stocul ONG-ului. În motivarea deciziei instanţei supreme prin care 29 de persoane au primit mandate de arestare preventivă în dosarul „grupării Containerul", document obţinut de MEDIAFAX, judecătorul a reţinut, preluând din referatul procurorilor care au instrumentat dosarul, că Asociaţia pentru Promovarea Porturilor Dunărene şi la Marea Neagră Constanţa, fondată de Mircea Banias şi de fratele său Emil Banias, director în cadrul Companiei Naţionale Administrarea Porturilor Maritime Constanţa, a primit gratuit mai multe bunuri, „fără a exista această posibilitate legală". Bunurile au fost primite „în schimbul protejării intereselor membrilor grupului infracţional", a susţinut în acel moment judecătorul Iulian Dragomir. În acest moment, Banias aşteaptă să afle dacă va fi sau nu trimis în judecată în acest dosar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii