Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare cumpara locuintele care nu se vand

ro

14 Jul, 2009 02:15 3468 Marime text

deschidere.jpgAleşii locali au votat ieri, în unanimitate, proiectul care vizează modificarea şi completarea articolului 1 din HCLM 61/2009, prin care îi asigură pe constructorii locuinţelor ieftine pentru tinerii că nu vor rămâne cu casele nevândute

Îngrijoraţi că primele 1.044 de case din programul de locuinţe ieftine pentru tineri iniţiat de edilul Radu Mazăre nu se vor vinde, antreprenorii i-au cerut edilului iniţierea unui proiect prin care să fie protejaţi. 

Efectele crizei imobiliare care s-a abătut asupra pieţei româneşti îi îngrijorează şi pe cei care şi-au luat angajamentul de a finaliza primul proiect al locuinţelor ieftine pentru tineri, iniţiat de primarul Radu Mazăre, în primăvara anului trecut. După ce, în urmă cu câteva luni, unul dintre constructori, SC Almacons, a renunţat la blocurile pe care le construia în zona Baba Novac, antreprenorii rămaşi în proiect au cerut sprijinul şi protecţia autorităţilor locale prin două adrese, nr. 77.681/22.05.2009, semnată de toţi antreprenorii selectaţi în ansamblul Baba Novac, şi nr. 102.894/07.07.2009 a SC ABC VAL SRL.

O măsură prin care aceştia să fie siguri că nu vor rămâne cu banii investiţi, în cazul în care din cei 20.000 de solicitanţi de locuinţe, nu se vor găsi, într-un final, măcar 1.044 care să cumpere imobilele. Municipalitatea s-a angajat ca, în termen de opt luni calendaristice după efectuarea recepţiei lucrărilor, să cumpere locuinţele ieftine rămase nevândute. Acestea ar urma să fie folosite drept locuinţe sociale sau vândute, ulterior, la acelaşi preţ, 500 de euro metrul pătrat. „În acest program vrem să facem o mixtură, lucrăm şi cu banii statului, cât şi cu bani privaţi. Locuinţele sunt ridicate din banii constructorilor sau banii luaţi de aceştia de la bănci. Ele aveau nevoie de o garanţie, dacă măturăm toţi cei 20.000 de solicitanţi, vor rămâne locuinţe nevândute", a declarat primarul. Dar şi-a arătat convingerea că nu va exista nici măcar un apartament care nu va fi vândut chiar dacă situaţia pieţei imobiliare este, la acest moment, într-un evident declin. Cu atât mai mult cu cât nici acordarea creditelor nu este o situaţie tocmai simplă.

mazare_locuinte.jpgManea, mereu nemulţumit

Consilierul PNL Victor Manea a fost singurul care a avut întrebări în legătură cu singurul proiect aflat pe ordinea de zi. Acesta s-a arătat preocupat în legătură cu suma care este direcţionată de la bugetul local în cazul în care casele nu vor fi contractate: „Despre ce buget vorbim?! Sunt convins că nu este nicio bancă care va da bani fără să ştie că municipalitatea îi are deja". Consilierii PSD s-au arătat deranjaţi de întrebarea liberalului: „Nu avem cum să trecem suma pentru bugetul pe care încă nu îl ştim, de anul viitor. Asta este o măsură asiguratorie pentru bănci", au replicat aleşii PSD. Şi problema celor aproximativ 100 de viitori locatari ai primului cartier de locuinţe ieftine pentru tineri, care au dat deja avansul, a fost subiect de mici divergenţe între consilierii PSD şi PNL. Directorul Serviciului Tehnic Achiziţii din cadrul Primăriei Constanţa, Ion Marica, venit în ajutorul şefului său, le-a dat asigurări celor aflaţi în această situaţie că nu va interveni nicio problemă.

{mos_ri:Mazare,locuinte}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 28 Jul, 2009 16:31 Apartamentele repartizate ale ANL-ului din orasul Harsova ,jud Constanta sunt FINISATE fara racordarea fiecarui apartament in parte ,la reteaua de curent electric ,ba mai mult viitorii locatari sunt obligati sa plateasca 3.000.000 de lei vechi pentru finalizarea lucrarii.Mentionez ca reteaua electrica este trasa pana in USA BLOCULUI.Mi se pare ANORMALA SITUATIA respectiva,va rog sa luati masurile legale care se cuvin.
  • surmelis argentina pusa 25 Jul, 2009 08:20 Tema LOCUINTELOR a fost si este o problema greu de rezolvat,mai ales acum ca ne-a "bombardat" si CRIZA externa.
  • liana... 14 Jul, 2009 06:53 ...esti ca la piata, tata, cand tatele insista sa le cumperi legumele ofilite...
  • ath 14 Jul, 2009 02:04 "..vrem sa facem o mixtura.." A vrut sa spuna ca vrea sa faca un fel de tocana de legume dar a evitat.Reteta este simpla:se frige un imprumut la o banca,se toaca banii bancii si se amesteca cu banii constructorilor(care n-au bani), apoi se toaca marunt si banii statului(fara numar, fara numar) si se adauga o lingurita de praf de lacrimat obtinut din esenta de impozit.La final,mixtura,reteta si regretele se arunca la rate,pe apa sambetei. "MIXTÚRĂs.v.amestec,amestecătură,combinaţie,încâlceală,încâlcire,încâlcitură,încurcătură."-Sursa:DEX online