Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:59 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Buhaiev are cele mai multe procese cu ISJ Cu cine se judeca PD-L-istii propusi pe functii

ro

08 Oct, 2009 02:57 5818 Marime text

deschidere.jpgPD-L Constanţa face şi desface cărţile pentru a răsplăti mai mulţi membri de partid şi apropiaţi ai formaţiunii politice cu funcţii de conducere în instituţiile descentralizate ocupate anterior de „colegii" PSD-işti din fosta coaliţie. Nu puţine dintre persoanele propuse şi autopropuse pe funcţii au trecut pragul instanţei de mai multe ori, fie fiind chemaţi în judecată de terţi, fie fiind ele cele care au pornit litigiile.

Dintre acestea, atrage atenţia numele Elenei Buhaiev, propusă pentru funcţia de inspector şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa. Foarte interesant, Elena Buhaiev a avut mai multe litigii chiar cu instituţia în fruntea căreia se luptă să ajungă. Procesele au început în 2005, când Elena Buhaiev a dat în judecată ISJ Constanţa, dar şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării, însă litigiile au continuat pe parcursul mai multor ani. În acest sens, au fost înregistrate mai multe acţiuni la instanţă, acestea ajungând atât pe rolul Tribunalului Constanţa, cât şi pe cel al Curţii de Apel. Un alt proces al Elenei Buhaiev care atrage atenţia este unul penal, fiind vorba despre o plângere privind rezoluţiile procurorului de netrimitere în judecată. Concret, este vorba despre dosarul înregistrat sub numărul 8907/212/2007, în care Elena Buhaiev şi Mihaela Niculae s-au plâns de faptul că procurorii nu au început urmărirea penală împotriva lui Gabriel Cordonescu, Zainea Dima, Maria Ionescu, Elvira Nica şi Andrei Ion Szemerjai. Dosarul respectiv a trecut pe la două instanţe, Buhaiev şi Niculae fiind nemulţumite de soluţia dată la judecătorie, astfel că au atacat-o în recurs, la tribunal.

Procese cu DGFP-ul

Nici Daniela Dragomir, persoana vizată pentru Direcţia Judeţeană de Muncă, Familie şi Protecţie Socială nu pare să fi scăpat fără să apeleze la justiţie pentru a-şi găsi dreptatea. În acest sens, pe rolul instanţelor, se află mai multe dosare în care Daniela Dragomir, alături de mai multe persoane, a dat în judecată Direcţia Generală a Finanţelor Publice, pentru „drepturi băneşti". De altfel, la fel pare să fi procedat şi propunerea PD-L pentru DGFP Constanţa, respectiv Mitică Dumitru, care s-a judecat, la rândul lui, cu Direcţia, pentru a-şi recupera drepturile băneşti. De menţionat că Dumitru şi Dragomir s-au aflat în mai multe procese cu DGFP-ul pe aceleaşi baricade. Nici Gheorghe Balaban, propunerea pentru Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional nu pare să fi scăpat fără procese. În 2004, Gheorghe Balaban s-a judecat cu Autoritatea Naţională a Taberelor şi Turismului Şcolar, dreptatea părând să se afle de partea sa, potrivit deciziei instanţei. Totodată, Gheorghe Balaban s-a judecat şi cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa, obiectul fiind somaţie de plată. Printre „campionii" instanţelor se numără propunerea pentru Inspectoratul Teritorial de Stat în Construcţii, Gigi Chiru, dar şi Gheorghe Dincă (Direcţia Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor) şi Marian Sava (Fondul de Mediu). Gigi Chiru are mai multe procese înregistrate atât pe rolul Judecătoriei Constanţa, cât şi al Tribunalului Constanţa, majoritatea litigiilor fiind cu Primăria Oraşului Eforie şi cu Consiliul Local Eforie. La rândul său, Dincă s-a judecat atât cu direcţia pe care vrea s-o conducă, dar şi cu Municipiul Constanţa prin Primar şi Consiliul Local Constanţa, obiectul ultimului dintre dosare fiind „uzucapiune". Nu în ultimul rând, Marian Sava are mai multe procese cu SC Petrom SA.

Poliţia, chemată în instanţă

Există însă şi PD-L-işti sau apropiaţi PD-L care au mai puţine dosare în instanţă decât colegii lor. Însă dosarele pe care le au sunt „grele", propunerile PD-L acţionând în instanţă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, în principal pentru recuperarea permiselor de conducere, dar şi din alte motive. Printre aceştia se numără Enuţu Lupu, propunerea pentru Direcţia Silvică, Vasile Delicoti, propus pentru şefia Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor, şi Iancu Stavrositu, al cărui nume a fost vehiculat în legătură inclusiv cu şefia Direcţiei Apelor Dobrogea-Litoral. În 2008, Lupu s-a judecat cu IPJ Constanţa în dosarul cu numărul 15357/212/2007. Iniţial, Enuţu Lupu a câştigat la judecătorie, însă la tribunal situaţia s-a schimbat radical, judecătorii admiţând recursul IPJ şi respingându-i cererea lui Lupu. În ceea ce-l priveşte pe Laurian Delicoti, dosarul său are numărul 21819/212/2009 şi a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanţa în luna iulie. Delicoti a dat în judecată Serviciul Poliţiei Rutiere, însă procesul a fost amânat pentru luna noiembrie, ca urmare a protestului magistraţilor din septembrie. Nu în ultimul rând, în ceea ce-l priveşte pe Iancu Stavrositu, dosarul are numărul 17509/212/2008 şi se judecă în continuare la Judecătoria Constanţa. Stavrositu a dat în judecată Poliţia Mamaia, iar următoarea înfăţişare va avea loc la sfârşitul acestei luni. Însă acesta nu este singurul „drum" pe care-l are sau l-a avut Stavrositu la instanţă. În 2006, o anume Carmen Popa i-a făcut plângere penală lui, dar şi lui Iancu şi Constantin Cuşu. Procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale faţă de cele trei persoane, decizie care a nemulţumit-o pe femeia care le-a făcut plângerea, astfel că a atacat-o la instanţă. Dosarul s-a oprit la Tribunalul Constanţa, care a respins recursul lui Carmen Popa, ca nefundat.

leoveanu_simona.jpg„Minim" de dosare

Tot la capitolul apropiaţi ai PD-L cu „minim" de procese se numără şi Sorin Cocheş, propus pentru Agenţia de Plăţi Sociale, care a avut un singur dosar, cel de divorţ. Rămânând în acest registru, al proceselor puţine, o amintim şi pe Simona Leoveanu, propunerea PD-L pentru Centrul regional de plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, care are două dosare, ambele la tribunal, unul din 2007, iar cel mai recent din 2009. Leoveanu, alături de alte persoane, se judecă cu Direcţia Agricolă şi pentru Dezvoltare Rurală Constanţa, fiind vorba despre un „litigiu privind funcţionarii publici". Tot două dosare are şi Lidia Turcu, propusă pentru Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii. Ambele sunt la judecătorie şi este vorba despre litigii civile, în speţă, constatarea nulităţii unor acte. În primul dintre ele, 7345/212/2009, Lidia Turcu şi Elena Popescu l-au dat în judecată pe Cristian Barbu, iar în cel de-al doilea Turcu a fost dată în judecată, alături de Elena Popescu, de către Stere Mişu. La rândul lor, nici Gheorghiţă Corbu sau Ionel Manafu nu se pot „lăuda" cu prea multe procese. Corbu s-a judecat cu Consiliul Judeţean Constanţa, pentru constatarea calităţii sale de consilier judeţean, dosarul fiind strămutat la Călăraşi. Totodată, Corbu apare şi într-un dosar care s-a aflat pe rolul Judecătoriei Constanţa, cu obiectul „ieşire din indiviziune". Gheorghiţă Corbu a fost dat în judecată, alături de Rodica Boboc, Anica Gavrilă, Ioana Mazilu, Niculina Mihale şi Georgeta Vlad. Cea care a promovat acţiunea în instanţă a fost Maria Prodan, înfăţişarea următoare fiind stabilită în luna noiembrie. În ceea ce-l priveşte pe Ionel Manafu, împreună cu Liliana Adam şi Costel Savu, acesta s-a judecat cu un cotidian local. Totodată, Manafu a avut mai multe procese cu Administraţia Naţională a Apelor Române. Nu este de neglijat faptul că au existat şi viitoare propuneri ale PD-L ale căror nume nu apar înregistrate în niciun dosar aflat pe rolul instanţelor. Acestea sunt Izabela Stan (pentru Direcţia pentru Sport a Judeţului Constanţa), Anca Bobe (Direcţia Agricolă), Stere Pufleanu (Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură), Gheorghe Şuţu (Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu), Mihai Petre (Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor) şi George Măndilă (Agenţia Domeniilor Statului). De asemenea, pe lista „curaţilor" PD-L-işti se mai află Daniel Learciu şi Ionuţ Cealera (Casa de Asigurări de Sănătate), Adrian Sponte (Centrul judeţean de plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit), Alexandru Mezei (Căpitănia Zonală), Andrei Murineanu (Centrul Zonal Militar), colonelul Ştefan Codescu (ISU Dobrogea), Georgeta Beleniuc (Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice), Alexandru Mateiciuc (Direcţia Regională Vamală) şi Gabriel Iordache (Autoritatea Rutieră Română).

{mos_ri:Elena Buhaiev}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • alupi buha 21 Nov, 2009 16:35 a dorit atat de mult sa o aduca pe nica elvira la penal ca acum e subordonata sa, adusa tot de ea (n.r. buhaiev) pe post de inspector ! te doare mintea... si ficatul..
  • Chiar conteaza? 02 Nov, 2009 15:21 Atata timp cat la conducerea PDL Constanta sunt persoane precum Banias sau Ciobanu(care acum este in alta parte)treaba in acest partid nu va merge in directia buna.Cu astfel de oameni imaginea PDL nu are decat de pierdut.
  • surmelis argentina pusa 08 Oct, 2009 07:14 SCANDALURILE DIN VIATA POLITICA AU INTRAT SI IN VIATA SOCIALA SI ECONOMICA A ROMANILOR. DECI , TREBUIE STOPATE SCANDALURILE POLITICE PENTRU A PUTEA FI OPRITE SI CELELTLE CARE S-AU "INFRATIT" CU POLITICA.