Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caracatiţa angajărilor din MAI Jandarmi şi pompieri au mărit rândurile IPJ

ro

03 Feb, 2011 00:00 4199 Marime text
angajari_-_Jandarmi___.jpgProcurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României au fost sesizaţi de conducerea MAI în vederea efectuării cercetărilor sub aspectul infracţiunilor de abuz în serviciu, fals şi uz de fals

Scandalul angajărilor ilegale din Ministerul Administraţiei şi Internelor continuă! "Gâtuirea" câtorva persoane bănuite că au avut contribuţii majore în acest dosar, iar mai apoi trecerea în tranşee a procurorilor aşteptând mişcările greşite ale celor aflaţi pe lista neagră, pare să aibă succes în tentativa de a elimina caracatiţa angajărilor ilegale. Cei despre care se spune că au intrat în rândurile Poliţiei Române "pe pile" au făcut-o prin Jandarmerie. Fără niciun, substrat menţionăm că în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au armonizat cu mediul poliţienesc, în ultimii ani, câţiva zeci de oameni ai legii, proveniţi de la Jandarmerie şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea".

Potrivit comisarului-şef Dumitru Catană, inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, în perioada 2008-2010 în inspectorat au fost încadraţi 30 de poliţişti de la Gruparea Mobilă de Jandarmi "Tomis", Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa, dar şi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea". Mai mult decât atât, reprezentanţii IPJ Constanţa spun că "în anul 2008, de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa au fost încadraţi 11 poliţişti, din cadrul Grupării Mobile Tomis şapte, de la Unitatea Specială 72 Jandarmi Cernavodă 3, iar de la ISU "Dobrogea" doi. În anul 2009, Poliţia Judeţului Constanţa şi-a mărit rândurile cu cinci angajaţi de la IJJ Constanţa şi cu unul de la Unitatea Specială 72 Jandarmi Cernavodă. "În anul 2010, un singur poliţist a fost încadrat din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi "Tomis" Constanţa", au mai completat şefii IPJ Constanţa. angajari_-_Dumitru_Catana_01.jpg

Consecinţe

De menţionat că, în urma raportului Corpului de Control, care a derulat activităţi de verificare la nivelul MAI, al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi al Inspectoratului General al Poliţiei Române, ministrul de Interne, Traian Igaş, a demis un director din MAI, iar un prim-adjunct al şefului Jandarmeriei a fost propus Consiliului de Judecată. "Examenele au fost dispuse de IGJR si au avut loc, deşi pentru anumite funcţii nu erau îndeplinite cerinţele de organizare impuse de ordinele pe linie de resurse umane (vechime în muncă; nici un candidat nu avea la dosar certificatele de examinare psihologică, nu toate documentele de studii erau legalizate; la toţi candidaţii lipseau fişele medicale de încadrare). (...) Planul candidaţilor fiind de a ajunge printre cadrele active ale MAI şi apoi în IGPR", au mai spus oficialii ministerului la momentul descoperirii caracatiţei. Pe lista neagră a fost trecut şi şeful Direcţiei Resurse Umane din IGJR precum şi ofiţerul care s-a ocupat organizarea dosarelor, ocupând totodată postul de secretar în comisiile de concurs. Mai mult decât atât, directorul general al Direcţiei Generale Management Resurse Umane din MAI şi un ofiţer specialist principal din Direcţia Generală Management Resurse Umane au fost eliberaţi din funcţii. Deocamdată nu ştim dacă şi în cadrul IPJ Constanţa s-a declanşat ancheta angajărilor dar, asupra acestui subiect, vom reveni în unul din numerele noastre viitoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • militianu 03 Feb, 2011 08:11 pai si Catana asta de unde mama dracu din ofiter de marina comerciala seful politiei Constanta!!!!!!!!!!!!!! asta nu se [poate verifica cum de a ajuns Catana politist si mai si seful lor????????????????