Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viitorul viceprimar va fi PSD-ist Liberalii de la Cernavodă nu vor dragoste cu sila cu primăriţa Mircea

ro

06 Oct, 2011 01:00 3023 Marime text

cap_4.jpgPrefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, va pune în aplicare decizia instanţei şi-l va elibera din funcţie pe Floriean Hristea, viceprimar al oraşului Cernavodă care se află în stare de incompatibilitate cu funcţia publică

„În judeţul Constanţa s-au făcut înţelegeri în privinţa comunelor, însă în cazul oraşelor este mai greu să ne înţelegem în cadrul USL", spune primarul de la Cernavodă, Mariana Mircea. „Practic, atât noi, cât şi PNL, aşteptăm nişte sondaje, să vedem cum se va merge, mai ales că ştim deja că la alegerile viitoare primarul va fi ales din primul tur de scrutin". Aceasta pare să fie scuza plauzibilă a primarului Mariana Mircea în relaţia cu liberalii din Cernavodă.

Edilul cernavodean spune că Radu Mazăre nu are de să o includă pe vreo listă neagră deoarece ea este pro USL, cel care refuză semnarea protocolului fiind liderul liberal de la Cernavodă, Gheorghe Hânsă. „Radu nu a vrut să spună asta. El este un susţinător puternic al USL şi consideră că dacă nu se realizează USL din cauza mofturilor unora, PDL va rămâne la guvernare. Şi e normal că din acest punct de vedere a spus că dacă unul dintre preşedinţii de organizaţii are mofturi, atunci trebuie să intervină. Dar eu nu am nicio problemă să semnez, pe când fostul primar, Hânsă, a spus limpede că nu vrea. Din punctul meu de vedere, disensiunea principală nu este nici măcar problema numirii unui viceprimar de la PNL. Problema de bază este cine va candida, în condiţiile în care protocolul USL spune că primarul în funcţie trebuie susţinut. Deci pot să înţeleg atunci de ce este domnul Hânsă supărat", mai spune Mariana Mircea.

Reamintim că Radu Mazăre a precizat că USL trebuie să funcţioneze, iar disensiunile trebuie rezolvate, în caz contrar liderii organizaţiilor care se împotrivesc funcţionării USL vor fi daţi afară. Mazăre a nominalizat şi trei organizaţii cu probleme în acest moment, ai căror lideri sunt atent monitorizaţi, respectiv filialele din Cernavodă, Mangalia şi Năvodari.

cernavoda_-_Gheorghe_Dragomir_01.jpg

„PNL nu are cum să vrea mai mult decât poate duce"

Referindu-se la Uniunea Social Liberală de la nivelul judeţului Constanţa, Mariana Mircea susţine că liberalii nu au cum să primească în urma protocolului mai mult decât au în prezent. „Păi, cum să-şi dorească viceprimari sau vicepreşedinţi de CJ când ei nu au niciunul în prezent? Ca să funcţioneze această relaţie, PNL trebuie să se mulţumească cu ce a avut şi până acum. Ştiţi foarte bine că totul s-a negociat, inclusiv posturile de parlamentari au fost negociate astfel încât să ia şi cei de la PNL nişte parlamentari. Dar cred că dacă PNL plusează prea mult şi vor vrea să aibă 50% cu 50% cu PSD nu o să se ajungă la o înţelegere", susţine primarul oraşului Cernavodă.

Viceprimarul PNL... va fi de la PSD!

„Încă de la semnarea protocolului, eu am avansat liberalilor o propunere şi am solicitat să mi-l dea pe Cârjali Şerif viceprimar, în primul rând pentru că Şerif în toţi aceşti ani mi-a susţinut proiectele ca atitudine politică, în timp ce restul mi-au dat în cap alături de PDL. Liberalii nu au fost de acord şi mi-au transmis că ei îl susţin pe Virgil Hemeş, cu care eu nu pot să lucrez. Protocolul spune să iau un viceprimar de la PNL, dar nu viceprimarul pe care mi-l bagă ei pe gât. La ultimele discuţii, pentru că nu ne-am înţeles, se merge pe ideea unui viceprimar de la PSD şi se pare că şi liberalii au acceptat asta într-un final", a conchis Mariana Mircea.

Hânsă: „Viceprimarul trebuie desemnat de PNL, nu ales de primar"

Liberalii îşi revendică dreptatea de partea lor. Prin vocea preşedintelui filialei Cernavodă, Gheorghe Hânsă, ei transmit edilului Mircea că în protocolul USL se precizează foarte clar faptul că „viceprimarul este desemnat de partidul care nu deţine postul de primar şi în niciun caz că primarul îşi alege persoana care să ocupe funcţia de viceprimar".

Hânsă a adăugat faptul că organizaţia PNL Cernavodă nu poate fi forţată să accepte „mofturile" primăriţei Mircea nici măcar de dragul USL, protocolul lăsând la alegerea filialei dacă vor merge în alegeri pe liste comune sau, din contră, cu proprii candidaţi. „Împreună cu membrii Biroului Local al PNL, noi am decis înainte să existe USL că ne vom prezenta cu un candidat pentru Primăria oraşului şi cu o listă proprie de consilieri. Este pretenţia şi dorinţa colegilor mei. Aşa că, sub nicio formă nu vom accepta presiuni pentru a susţine, doar de dragul unui protocol, un candidat care poate este pe locul 2 sau 3 în sondaje", susţine Hânsă.

„Şerif este departe de PNL"

În privinţa numelui noului viceprimar al oraşului Cernavodă, părerile sunt împărţite. În timp ce Hânsă susţine despre Cârjali Şerif că este un liberal care nu mai reprezintă interesele partidului, acesta fiind motivul pentru care nu poate ocupa funcţia de viceprimar, liderul filialei judeţene, Gheorghe Dragomir, apreciază că acelaşi Şerif ar fi refuzat postul de viceprimar, vizând poate chiar o candidatură la „fotoliul" Marianei Mircea. Ceva nu se potriveşte ori liberalii nu mai vorbesc demult aceeaşi limbă, cert este că, cel mai probabil, noul viceprimar, Ştefan Pleşea, provine tot din PSD.

Hristea va fi eliberat din funcţie săptămâna viitoare

Cernavoda_-_Gheorghe_Hansa_02.jpg

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a declarat că săptămâna viitoare va pune în aplicare decizia instanţei şi-l va elibera din funcţie pe Floriean Hristea, viceprimar al oraşului Cernavodă, care se află în stare de incompatibilitate cu funcţia publică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii