Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi ce-i mai scriu constănţenii lui Mazăre „De ce umiliţi bătrânii şi-i lăsaţi să stea la cozi câte 3-4 ore?!"

ro

05 Dec, 2011 01:00 2320 Marime text
Mazare.jpgSite-ul www.DomnulePrimar.ro şi-a câştigat notorietatea prin faptul că cetăţenii pot adresa întrebări direct primarilor, iar aceştia le răspund. Nu vă imaginaţi că această regulă este valabilă şi pentru edilul municipiului Constanţa. 125 de sesizări au formulat constănţenii la adresa lui Radu Mazăre, toate rămase fără răspuns.

Mazăre nu este singurul edil care refuză să comunice cu cetăţenii. Lui i se adăugă şi primarii din Cernavodă - Mariana Mircea, Medgidia - Marian Iordache, Eforie - Ovidiu Brăiloiu, Mangalia (sesizările sunt adresate primarului eliberat din funcţie - Claudiu Tusac). Primarul din Năvodari, Nicolae Matei, a reuşit să răspundă la jumătate din sesizările primite.

„Carosabil distrus pe bulevardul Ferdinand"

Romeo Iordache este nemulţumit de faptul că Primăria nu s-a sesizat în cazul carosabilului distrus de pe bulevardul Ferdinand. „De mai bine de un an, pe bulevardul Ferdinand, sensul de mers Gară - centru, înainte de intersecţia cu bd. 1 Dec. 1918, la cca. 30 de metri, betonul din carosabil este distrus, ceea ce face ca autobuzele şi celelalte mijloace de transport să producă vibraţii în carosabil, care se transmit la blocurile din zonă. Nimeni nu a luat vreo măsură de a repara carosabilul în acest lung timp", scrie Iordache Romeo.

„Am nevoie disperată de o locuinţă socială"

Aurelia Erimia din Constanţa îi cere primarului sprijinul pentru obţinerea unei locuinţe sociale, dată fiind situaţia locativă şi familială extrem de delicată. „Locuiesc cu chirie (5 persoane) într-o garsonieră de 20 mp, a-6-a persoană, fetiţa de 5 ani, o ţine mama din lipsa de spaţiu, dar nu am contract de închiriere. Pot beneficia de subvenţie la căldură? Menţionez că soţul lucrează fără forme legale de muncă, iar eu doar de sezon la hotel Flora Mamaia. Veniturile sunt alocaţiile copiilor, alocaţia de sprijin familial şi ce aduce soţul (aproape minim pe economie), pe timp de iarnă mai nimic. Pot depune cerere pentru obţinerea unei locuinţe sociale?", întreabă Aurelia Erimia.

„Interziceţi etnobotanicele!"

Mazare_-_Radu_Mazare_003.jpg

„Iluminatul public nu funcţionează şi mai avem şi un magazin de etnobotanice, motiv pentru care toţi băieţii adormiţi se adună în spatele blocului. Închideţi aceste magazine, ne distrug sănătatea copiilor!", scrie Murat Narcis din Constanţa

„Nu mai umiliţi bătrânii, acordaţi tichete valorice!"

Tudor Nicolae este revoltat de maniera în care sunt trataţi pensionarii constănţeni. „De ce în loc să umiliţi bătrânii care, pentru «pachetele date cu mărinimie» din banii contribuabililor, sunt obligaţi să stea la cozi de 3-4 ore şi să îndure injuriile personalului pus să-i servească, nu le daţi un bon valoric (o dată cu pensia din luna respectivă), prin poştă? Bănuiesc că situaţia celor cu pensii mici o aveţi sau la mijloc sunt alte interese (firme private care trebuie să-şi termine stocul de ulei, făină, zahăr)? Sistemul cu bonurile valorice, cred că nu ar lăsa loc la speculaţii!!", spune Tudor Nicolae.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii