Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:51 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentul a aprobat declaraţia privind aderarea la Schengen Haşotti face spectacol ca să se facă auzit cerând demisia lui Baconschi

ro

22 Sep, 2011 01:00 1240 Marime text
cap_8.jpgDezbaterile din plenul Senatului pe declaraţia politică privind aderarea la spaţiul Schengen au indicat o responsabilitate a ministrului de Externe în ceea ce priveşte un eventual eşec al aderării României la spaţiul Schengen, liberalul Puiu Haşotti cerându-i demisia lui Teodor Baconschi.

Semnale negative încă de anul trecut

Liderul grupului PNL, Puiu Haşotti, susţine că, de fapt, eşecul privind aderarea la Schengen este un lucru care îi trebuie imputat ministrului de Externe, Teodor Baconschi. „Cred că MAI şi-a făcut treaba, a făcut o treabă bună, dinainte de 2004, dar la Ministerul de Externe ne aflăm în faţa unei catastrofe, acesta este cuvântul. Pentru că ştiu că din martie anul trecut, şi mă uit la domnul senator Blaga şi mă aprobă, erau semnale din martie anul trecut că România nu va intra în spaţiul Schengen. Din primăvara acestui an ştiam obiecţiunile Germaniei şi ale Franţei", a spus Haşotti. Liderul grupului PNL a susţinut că Baconschi nu a făcut nimic şi că„nu a fost o activitate dezastruoasă pentru că nu a făcut nimic". „Un singur cuvânt mai este valabil pentru domnul ministru Baconschi: Demisia!", a spus Haşotti, fără ca vreun senator din tabăra puterii să-i ia apărarea ministrului de Externe.

hasotti.jpg

Iorguş: „Declaraţia lui Haşotti este una politică şi atât"

Şi Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 157de voturi „pentru", 13 abţineri şi unul împotrivă, declaraţia privitoare la accederea României în Schengen. Deputatul PDL de Constanţa Zanfir Iorguş apreciază că era nevoie de adoptarea unei astfel de declaraţii deoarece „nu este corect ca odată ce ţi-ai luat un angajament politic să te răzgândeşti peste noapte", spune parlamentarul arătând cu degetul către Olanda şi Finlanda.

Referitor la reacţia vehementă a senatorului Haşotti, care a solicitat în plenul Senatului demisia ministrului Afacerilor Externe, Iorguş o consideră exagerată şi neserioasă. „Este o reacţie a unui om aflat în opoziţie, care face spectacol ca să fie auzit şi preluat".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii