Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:33 28 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se mai întâmplă cu dosarele prin care foștii parlamentari constănțeni vor să încaseze în continuare indemnizație pentru limita de vârstă

ro

24 Sep, 2021 00:00 1003 Marime text
  • Mai mulți foști parlamentari constănțeni au dat în judecată secretariatele Camerei Deputaților și Senatului
  • Aceștia au solicitat instanțelor să-i repună în plată a pensiilor speciale pe care le primeau înainte de februarie 2021
  • Procesul fostului senator Hașotti a fost suspendat
  • Dosarul lui Mihei, în pronunțare
 

Mai mulți foști parlamentari constănțeni au dat în judecată secretariatele Camerei Deputaților și Senatului, solicitând instanțelor să le oblige la repunerea în plată a pensiilor speciale pe care le primeau înainte de februarie 2021.

Pensiile respective au fost abrogate la începutul acestui an.

Acțiunea a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, anul acesta în luna aprilie.

Magistrațiii de la Tribunal au declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Curţii de Apel Constanţa – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal.

Primul care a înregistrat un astfel de dosar este fostul senator liberal, Puiu Hașotti.

Ulterior alți foști demnitari s-au adresat instanței în materiale de asigurări sociale.
 
Printre aceștia - Gheorghe Ariton (PRM), Tudor Baltă (PSD), Stelian Duțu (PD/PDL), Amet Hogea (UDTTMR), Mircea Iustian (PNL), Marin Anton Mangiurea (FDSN), Ștefan Mihu (PSD), Nicolae Moga (PSD), Dumitru Moinescu (PD), Ilie Neacșu (PRM), Rușid Feuzia (UDTR), Vergil Șerbu (PNL), Ioan Turlacu (PD) și Vasile Gudu (PDL).
 

Procesul fostului senator Hașotti a fost suspendat
 
Magistrații de la Tribunalul Constanța au decis la termenul de la începutul lunii septembrie suspendarea procesului, în care, fostul senator Puiu Hașotti se judecă cu Senatul României și cu secretarul general al Senatului.
Iată soluția pe scurt: „Constată admisibilitatea excepției de neconstituționalitate a legii nr.7/2021. Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale pentru soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate, invocată de reclamant. Încheierea de sesizare, însoţită de dovezile depuse de părţi, numele şi datele necesare pentru îndeplinirea procedurii de citare a acestora, vor fi comunicate Curţii Constituţionale, în conformitate cu dispoziţiile art.29 alin 4 din legea nr.47/1992 rep. În temeiul disp.art.413 alin 1 pct.1 C.p.c. suspendă judecata în prezenta cauză până la soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate. Cu drept de recurs pe toată durata suspendării. Recursul se depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţata prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi, 02.09.2021".
 
Dosarul lui Mihei, în pronunțare
 
Un alt dosar, cel în care fostul deputat PNL, Andrian Mihei se judecă cu Secretariatul general al Camerei Deputaților și cu Camera Deputaților a rămas în pronunțare.
Mihai mai are și un al doilea dosar tot în domeniul asigurărilor sociale, având ca obiect „nulitate act", pentru care magistrații de la Tribunalul Constanța au fixat ca termen data de 20.10.2021.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Foștii parlamentari Duțu, Baltă, Hașotti, Moga, Moinescu și Mihu cer în instanță repunerea în plată a pensiilor speciale

Foștii parlamentari de Constanța își dau întâlnire la Curtea de Apel. Vor să încaseze în continuare indemnizație pentru limita de vârstă
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii