Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA-n amiaza mare Puiu Hașotti. „Eu cred că au fost trei etape în PNL”

ro

18 Feb, 2022 13:12 2002 Marime text


În ediția de vineri, 18 februarie, ora 13:00, a emisiunii „Ziua-n amiaza mare”,  invitatul este istoricul Puiu Hașotti, cel mai cunoscut politician liberal al Constanței.

Chiar dacă, în urmă cu câțiva ani, a părăsit partidul, profesorul Hașotti nu poate fi privit, politic vorbind,  decât ca un liberal autentic. S-a inscris in PNL in ianuarie 1990. A condus organizația județeană a partidului timp de 12 ani. 

Din 1996 până in 2016 a fost, în cinci mandate, parlamentar PNL de Constanța. Două mandate în Camera Deputaților, trei în Senatul României. Puiu Hașotti a fost, ani de zile, lider de grup parlamentar al liberalilor și, din 1997 până în 2014, a fost în structurile de conducere ale PNL, vicepreședinte sau membru al Biroului Politic Central. Fost ministru al Culturii, Puiu Hasotti este profesor universitar, doctor în științe istorice, predând, chiar și când era parlamentar, la Facultatea de Istorie a Universității „Ovidius” din Constanța. 

 

„Urma să se demonstreze că basarabii nu erau români”

„Pe mine m-a deranjat că nimeni se poate duce să desfacă mormântul unui voievod român fără autorizație. (...)”

„În primul rând,(...) am îndeplinit întocmai și la timp tot ce a hotărât PNL, chiar dacă nu am fost de acord cu el. Am așteptat (...) nu să primesc o funcție (...), ci pur și simplu să fiu invitat la o ședință... sau să primesc un telefon 'ce mai faci?' ”

„Unele atitudini politice, sigur că nu am regăsit în noul PNL din 2017, să spunem, nici măcat PNL din anii 2010-2011. Eu cred că au fost trei etape în PNL.”

„(...) A treia etapă vine cam de prin 2015”

„Nu erau telefoane mobile, nu era nimic... (...) am început să vorbim. Cum să candideze regele?” 

„E cineva care o anumită experiență, o opinie.”

„În momentul în care s-a făcut guvernul PNL-PDL trebuia să-și dea demisia (n.r. - Florin Cîțu)”

„Din fericire, pentru PNL, domnul Ciucă nu are niciun fel de influență în organizație. Marea problemă s-ar putea să fie în ce măsură nu sunt lideri politici care au o anumită influență (...) diferite județe pe care le coordonează”

„Nu am fost chemat niciodată, nu știu de ce. (...) Eu nu am fost de acord cu fuziunea, am spus și de ce (...) din păcate, am avut dreptate”

Relația dintre președintele Iohannis și PSD, PNL 

„Citesc și eu presa, mă uit la televizor”

„Și Grindeanu bagă bățul prin gard”

„În momentul în care nu ne-am înțeles (n.r. - USL) s-a terminat. A fost făcut din rațiuni strict politice. Traian Băsescu cam întrecuse orice fel de limită. (...) Jucător neconstituțional. Moralmente, el trebuia să își dea demisia”

„Război nu va fi. (...) Cel mai important de la Minsk este ca acea regiune să aibă autonomie extinsă”

„Dacă se va repune pe tapet acordul de la Minsk, nu va fi război. România este apărată de punctul 5 al tratatului NATO”

„Sunt atât de multe cărți, aveam vreo 500 de volume necitite, în 2016 la sfârșit”

„Să citească! Cărți bune! Nu Sandra Brown...(...) Cu cât oamenii sunt mai instruiți, cu atât nu vom avea scene de acest fel - Simion, (...) plagiatori. E posibil?! O teză de doctorat de 140 de pagini? Studenții mei când își dădeau licența aveau 140 de pagini! (...) Nu cantitatea, calitatea. Se presupune că ai și calitate”

„Dacă vom citi și nu prostioare, (...) noi vom fi mai buni și mai deștepti... și mai civilizați. Lectură, multă lectură!”

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii