Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:53 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omul lui Nicuşor Constantinescu, şef peste Serviciul judeţean mari contribuabili din cadrul DGFP Regionalizarea PDL-istă se face cu oameni de la PSD??

ro

24 Aug, 2011 02:21 5125 Marime text
regionalizare_-_Nicusor_Constantinescu__2_.jpgLaurenţiu Bucur a mai fost plasat în curtea Finanţelor, în 2009, pentru 24 de ore

Tema reorganizării administrative a României a generat tensiuni în cadrul coaliţiei de guvernare. Preşedintele Traian Băsescu a lansat public subiectul, avansând, în şedinţa de guvern din 8 iunie, la care a participat, varianta transformării celor opt regiuni de dezvoltare în opt judeţe, care a fost preluată de PDL. Astfel, liderii democrat-liberali au anunţat că promovează, inclusiv printr-o angajare a răspunderii Guvernului, desfiinţarea actualelor judeţe şi trecerea la un sistem cu opt judeţe mari, argumentând că, în acest fel, nu ar fi nevoie de modificarea Constituţiei şi s-ar atinge obiectivul descentralizării reale. Proiectul a stârnit însă nemulţumirea UDMR, cu atât mai mult cu cât subiectul nu a fost discutat în interiorul coaliţiei înainte ca PDL să-l promoveze public. Pe de altă parte, UDMR are în Parlament, în Camera Deputaţilor, for decizional, propriul proiect de organizare administrativă care propune 16 regiuni. În aceste condiţii, subiectul reorganizării care ameninţa unitatea coaliţiei, se pune în operă direct la nivelul instituţiilor statului. Acest lucru nu ar trebui să mire pe nimeni în condiţiile în care chiar preşedintele a lăsat să se înţeleagă că regionalizarea se va face cu orice preţ, chiar dacă proiectul nu este pe placul parlamentarilor.

„Şopârlă" PSD la conducerea Serviciului mari contribuabili

Recent s-a înfiinţat în cadrul Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice un serviciu de control mari contribuabili la cârma căruia a fost numit Laurenţiu Bucur un personaj relativ discret, dar bine ancorat în realităţile judeţului (sic!). Este suficient să spunem că domnul în cauză este protejat şi, în acelaşi timp, protector al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Acest serviciu judeţean se doreşte să fie, pe viitor, unul de importanţă regională, dar ce mai contează atâta timp cât marea regionalizare propusă de partidul de guvernământ se pune în practică cu oamenii PSD. Pentru cine se întreabă, Laurenţiu Bucur este una şi aceeaşi persoană care, cu susţinerea lui Constantinescu, în luna mai a anului 2009, primise ordin de numire în funcţia de şef serviciu cu atribuţii de control în cadrul Direcţiei Finanţelor Publice Constanţa. Prefectul din aceea perioadă, Tit-Liviu Brăiloiu nu a pus în executare ordinul de numire şi astfel Bucur a rămas pe dinafară. Pentru moment doar, pentru că aşa cum se observă cu ochiul liber ceea ce nu a reuşit gruparea PSD Radu Mazăre - Nicuşor Constantinescu cât timp erau teoretic la putere, reuşesc acum din „opoziţie". Menţionăm că postul creat recent în cadrul DGFP în subordonarea directă a şefului ANAF, Sorin Blejnar ar putea avea pe viitor anvergură regională şi cu ceva sprijin din interior. Şi numirea lui Bucur aduce încă o îndoială în plus celor care poate nu-l vedeau niciodată pe Nicuşor Constantinescu plecat din PSD şi dă apă la moară informaţiilor potrivit cărora şefului judeţului negociază intens împreună cu câţiva colegi primari intrarea în UNPR. Trebuie spus şi faptul că, la numirea lui Bucur, şi-au dat concursul şi alte personaje de pe plan local, chiar şi din interiorul PDL Constanţa.

Afaceri salvate în schimbul funcţiilor din administraţie?! Sau libertatea pentru cei trei crai - Nicuşor, Mazăre, Strutinski

Ce ştim? Ştim că una dintre firmele în care sunt implicaţi Mazăre, Constantinescu şi prietenii lor de afaceri, SC Tutun şi Ziare SRL, a intrat în executare silită. Aceasta este societatea care deţine celebrele chioşcuri de ziare din oraş, înrudită cu firma de distribuţie Conpress Group. Potrivit unui tabel care conţine numele marilor contribuabili cu datorii la bugetul de stat publicat de ANAF la 31.12.2010, SC Tutun şi Ziare SRL are o datorie de 437.979 de lei, din care 157.754 lei - impozit pe profit, 97.593 lei - TVA, 20.118 lei - impozit pe venit din salarii şi 162.515 lei - dobânzi la penalităţi. Societatea are ca unic asociat persoana juridică SC Conpress Group SRL. De asemenea, potrivit site-ului ANAF şi SC Conpress Group SRL, societatea care îi are ca asociaţi pe primarul Radu Mazăre, pe preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu şi pe Sorin Gabriel Strutinsky datorează statului 204.713 lei. Ce deducem? Că SC Tutun şi Ziare SRL a fost trecută, de la 1 ianuarie 2011, pe lista marilor contribuabili, trecând astfel în administrarea Direcţiei Generale Administrare Mari Contribuabili. De când s-a înfiinţat însă acest Serviciu judeţean control mari contribuabili subordonat ANAF, afacerile mai marilor judeţului revin în grija lui Laurenţiu Bucur şi, de aici, probabil şi interesul celor trei de a-şi promova propriul om într-o funcţie strategică care, la nevoie, să le poată da o mână de ajutor. Iar perspectiva regionalizării acestui serviciu de control nu face decât să-i liniştească pe diriguitorii Reţelei Tutun şi Ziare care s-a dezvoltat în toată ţara, existând societăţi cu acest nume, avându-l ca asociat pe Strutinsky, în Botoşani, Neamţ şi Bacău.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii