Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:09 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incompatibili cu statutul de ales local Prefectul Palaz - „Dacă îl demit pe Herdean, trebuie să-l demit şi pe Tusac. Să-mi dea Constantinescu soluţia"!

ro

26 Aug, 2011 00:00 2334 Marime text

cap_6.jpgReprezentantul Guvernului în teritoriu, Claudiu Palaz, susţine că, după ce instanţa a respins recursul formulat de viceprimarul de la Cernavodă, Floriean Hristea este în aceeaşi situaţie juridică ca şi primarul municipiului Mangalia, Claudiu Tusac. Cei doi aleşi locali se află în stare de incompatibilitate cu funcţie publică, fiind administratori în societăţi comerciale, aspect interzis de lege.

Dat fiind faptul că Prefectura Constanţa a pierdut procesul cu primarul Tusac prin care s-a cerut suspendarea edilului pe motiv de incompatibilitate, Claudiu Palaz susţine că, pe aceleaşi considerente, nu-l poate suspenda pe vicele de la Cernavodă. „Un an de zile m-am apărat împotriva primarului de la Cernavodă, Mariana Mircea, folosindu-mă de sentinţa din procesul cu primarul Tusac, dar văd că instanţa consideră cazul de la Mangalia nerelevant. Deoarece, din punct de vedere juridic, ambele cazuri sunt identice, îi cer public atât primarului Mariana Mircea, care face presiune pe prefect, cât şi preşedintelui CJ, Nicuşor Constantinescu, care bănuiesc că se află în spatele acestei presiuni, să-mi prezinte public o soluţie rapidă în cele două cazuri. Eu nu-l pot demite pe Hristea şi să mă fac că nu-l văd pe Tusac", a precizat prefectul Claudiu Palaz.

Suspendat şi repus pe funcţie

Controlul MAI din vara anului 2009 scotea la iveală o serie de nereguli la Primăria Mangalia, dar şi starea de incompatibilitate a primarului Tusac, care, alături de alţi trei consilieri locali, a încălcat prevederile Legii 161/2003. La acel moment, s-a stabilit că vinovat de „tot haosul" din administraţia din Mangalia a fost secretarul Consiliului Local, Daniel Vlădescu. Tusac apărea ca asociat/administrator la SC Stupina SRL, cu sediul în Jurilovca, judeţul Tulcea şi totodată reprezentant AGA în CL Mangalia al SC Administrarea Parcului Industrial Mangalia SRL, societate din care CL Mangalia deţine 60% din acţiuni. La un pas de demiterea din funcţie, Tusac a scăpat de suspendare după ce a câştigat procesul cu Prefectura Constanţa.

Mariana Mircea face presiuni pentru demiterea viceprimarului

În dosarul nr. 18413/118/2010 privind starea de incompatibilitate cu funcţia publică ce o deţine, Agenţia Naţională de Integritate verifică, în continuare, datele referitoare la activitatea firmei în care viceprimarul oraşului Cernavodă este administrator. Reamintim că, prin dosarul nr. 18413/118/2010, înregistrat pe 15 aprilie la Curtea de Apel, ca urmare a recursului declarat împotriva hotărârii date de Tribunal, oraşul Cernavodă, prin primarul Mariana Mircea, a solicitat încă o dată prefectului judeţului constatarea stării de incompatibilitate în cazul viceprimarului Hristea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • metin cerchez 26 Aug, 2011 15:19 ia zi palaz cum ai tu vile de milioane mercedes ultimul tip,mustang,heepuri vile cind ai lucrat numai la stat?cum i ai dat lui ciote terenul ptr metropol pe str stefan cel mare de unde s au luat milioane euro? cum nu te duceai la 2 termene consecutive in instanta ca sa piarda staqtul imobile de milioane euro?rferentul cu comert telefoane ce face? cine mai e in firma?dga,dgipi ,sri ma urmaresc pe mine dar asteapata putin si ai sa vezi pedeapsa divina-ai slabit rau? esti bolnav? leucemie sau sida?cancer?