Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Culisele Delegaţiei Permanente a PNL Orban - „Cu Mazăre pe post de brand turistic, vom pierde puncte în alegeri"

ro

30 Aug, 2011 00:24 2556 Marime text
Culisele_PNL.jpgLiderului liberal, Crin Antonescu cu siguranţă nu i-a priit sejurul de la Mamaia, mai ales că a fost tocat, la propriu, de unii dintre colegii de partid, cunoscuţi oponenţi ai relaţiei cu PSD. Fostul ministru al Transporturilor din Guvernul Tăriceanu, Ludovic Orban, i-a strigat la scenă deschisă liderului liberal că alegerile de anul viitor nu pot fi câştigate cu „programele de «doi lei» promovate de opoziţie în frunte cu Radu Mazăre, care «vrea să finanţeze piscine»".

culisele-pnl1.jpgContactat telefonic, Ludovic Orban a recunoscut că a fost destul de acid în luarea de cuvânt din cadrul întâlnirii de la Mamaia tocmai pentru că este nevoie de o revigorare în cadrul partidului:„Dacă merge în continuare aşa, USL nu o să ia niciodată 51%", a estimat Orban, referindu-se modul în care opoziţia se manifestă public mai cu seamă în momentele decisive.

„Cu proiectul «prima piscină» şi cu Mazăre pe post de brand turistic, sigur pierdem puncte electorale. Mazăre are imagine în Constanţa, dar în restul ţării prestaţiile lui excentrice şi când spun excentrice sunt blând, ne trag în jos", a mai spus Orban, referindu-se la programul USL pe turism, prezentat cu mare fast de edilul de la Constanţa. Orban a mai spus că nu ar fi vrut să ia cuvântul la Constanţa, însă a simţit că i se urcă sângele la cap când a văzut cum Mazăre a confiscat întrunirea liberalilor cu manifestarea de prost gust care s-a dorit a fi lansarea programului turistic al Uniunii.

„Viceprimarul pe care îl va da PNL va mătura prin cimitir"

Ludovic Orban susţine că şi-ar fi dorit ca şi liberalii constănţeni să fie trataţi de la egal la egal: „Normal ar fi fost ca dacă PSD dă candidatul la primărie, PNL să dea candidatul la CJ. Dar s-au făcut presiuni, cred că de aici şi zvonul că Nicuşor Constantinescu ar negocia cu alte formaţiuni. Dar asta este, din câte ştiu eu, Constanţa este tranşată". În ceea ce priveşte potenţialul viceprimar pe care PNL l-ar putea da după alegerile locale din 2012, Orban are un răspuns care ar trebui să-i pună pe gânduri pe Dragomir şi compania: „degeaba vor avea viceprimar dacă Mazăre îl va trimite să se ocupe de curăţenia din cimitir sau de câinii vagabonzi".

Nici Manea nu mănâncă „Mazăre"

Şi pe plan local există un oponent clar al primarului Mazăre, care deşi nu a fost prezent la şedinţa Consiliului Naţional Executiv al PNL, împărtăşeşte din temerile colegului său de la Bucureşti. Este vorba de preşedintele organizaţiei municipale a PNL Constanţa, Victor Manea, fostul competitor al lui Mazăre în alegerile locale din 2008. Întrebat de ce nu-şi doreşte să facă parte din echipa USL care se pregăteşte pentru alegerile locale de anul viitor, Manea a explicat că poate accepta orice, dar nu să lucreze sub Mazăre. Aşa a explicat liberalul şi intenţia lui Ovidiu Cupşa de a reveni în administraţie din postura de viceprimar în tandem cu cel mai probabil Decebal Făgădău, pe care Mazăre îl va păstra în echipă în cazul în care va reuşi un alt mandat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • manea minte! 30 Aug, 2011 23:40 manea e o manea de 2 bani.El a lins din palma lui mazare tot ,dar nu a mai ramas nici cu firimiturile.El ia luat locul lui culetzu la municipiu pentru ca se trezise sa fie antimazare....a fost debarcat si pus manea ,o mare javra