Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:51 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

50 de angajaţi ai Teatrului Naţional „Oleg Danovski" rămân iar în stradă Daniela Vlădescu - „Aruncarea artiştilor din garsoniere este o răzbunare a lui Nicuşor Constantinescu"

ro

19 Oct, 2011 02:43 2137 Marime text
garsoniere_bloc_L4_cjc_.jpgTeatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski" funcţionează în prezent sub tutela Ministerului Culturii. Chiar şi aşa, o parte dintre angajaţii instituţiei de cultură sunt bântuiţi de tenebrele trecutului. Directorul teatrului, Daniela Vlădescu, susţine că, la sfârşitul acestui an, aproximativ 50 de angajaţi vor fi nevoiţi să elibereze garsonierele de pe aleea Magnoliei.

„În cele câteva garsoniere din blocul L4 locuiesc încă şi câteva familii de artişti angajaţi ai Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski". Ca urmare a preluării instituţiei de către Ministerul Culturii, artiştii vor fi nevoiţi să evacueze garsonierele în luna decembrie, ca o consecinţă a hotărârii iniţiate de şeful CJC, care prevede redistribuirea locuinţelor către celelalte instituţii de cultură şi către celebrele fundaţii subordonate, gros subvenţionate de Consiliul Judeţean", spune Daniela Vlădescu.

Nu este corect ceea ce se întâmplă, însă ce a fost corect din ceea ce au făcut domnii de la Consiliul Judeţean, întreabă retoric directorul TNOB?! „Aceste locuinţe de serviciu au fost dobândite de fiecare teatru în parte înainte de anul 2004. Nu au fost date de actualul Consiliul Judeţean ca să poată dispune de ele după bunul plac. Prin bunăvoinţa prefectului Claudiu Palaz am reuşit să ne mai ţinem angajaţii până la sfârşitul anului în acest garsoniere, numai că în decembrie vor expira contractele şi avem certitudinea că ele nu vor mai fi reînnoite. Este nedrept, pentru că CJC nu are ce face cu ele. Cele care ne-au fost luate aul trecut şi acum sunt libere. Este doar o răzbunare din partea lui Nicuşor Constantinescu şi îmi menţin acest punct de vedere", a conchis Daniela Vlădescu.

Pentru unii mumă, pentru artişti ciumă!

Locatarii acestor locuinţe beneficiază de chirii cu valoare socială, tocmai de aceea poate printre beneficiarii lor regăsim numai personaje din alaiul lui Nicuşor Constantinescu - oameni cu venituri generoase, dar cu obrazul gros. Cap de listă - preşedintele Fundaţiei pentru Promovarea Sportului Constănţean, Cristian Zgabercea, unul dintre cei care locuiesc la L4.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii