Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre şi Matei, contre pentru vânzările prin negociere directă „Ar trebui să zicem săru' mâna că mai luăm bani din rate...“

ro

06 Sep, 2010 20:00 1256 Marime text
sedinta_consiliul_local.jpgConsilierii locali ai Partidului Naţional Liberal au avut de obiectat, în cadrul şedinţei CLM care a avut loc ieri, în legătură cu vânzările prin negociere directă puse la cale de către administraţia publică locală.

Constantin Matei, consilier local PNL, spune că nu este pentru prima dată când nişte suprafeţe mari de teren, mai ales din staţiunea Mamaia, sunt scoase la vânzare prin negociere directă, ca întregiri de proprietate. Matei a dat exemplul cererilor înaintate Primăriei de către SC Parthis SRL (teren lângă Hotelul Tomis, 672 mp) şi SC Complex Alcor SRL (teren lângă Hotel Alcor, 823,38 mp). Pentru a răspunde consilierului Matei, primarul Radu Mazăre a explicat că cele două societăţi doresc să-şi construiască piscine pentru a lărgi gama de servicii oferite. Cu toate acestea, liberalul Matei a părut destul de sceptic, spunând că astfel de suprafeţe nu pot fi decât parcările de lângă hoteluri şi, cu siguranţă, nu se vor construi piscine în acele locuri. Şi, ca de fiecare dată, Radu Mazăre a dat de înţeles că vânzările sunt nici mai mult, nici mai puţin decât o „mană cerească“: „Şi aşa ar trebui să spunem săru' mâna că mai luăm bani din rate din terenurile pe care le-am vândut anii trecuţi în Mamaia. (...) Întotdeauna am fost pentru a vinde, numai că aveam o optică, atunci când am luat Constanţa acum zece ani de zile, vroiam să o facem mai nemţească sau mai europeană, să fie lucrurile cu mai multe reguli. Între timp mi-am dat seama că nu-s convins că e mai bine să fie aşa. Multe reguli duc la o închistare economică, iar noi şi aşa avem un sporit mai balcanic. Ar trebui ca să fie mersul puţin mai lejer şi mai relaxat. Din păcate, genul acesta de restricţii europene a cam clacat. Mulţi au început să meargă în partea cealaltă. Relaxează fiscal, nu mai fac trotuare din granit şi nu mai ştiu ce infrastructuri din inox, care chiar nu erau folositoare. Nu este vorba de vândut, ci trebuie să le permitem oamenilor să investească, să mişte“. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii