Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ASPROGAST România, prezentă la Campionatul Mondial de Gastronomie

ro

03 Dec, 2010 01:53 1355 Marime text
nejloveanu_nicolae_nejloveanu_034.jpgNou intrată în WACS ca membru asociat, ASPROGAST România, al cărei preşedinte este ing. Nejloveanu Niculae - maestru în arta culinară, a fost prezentă la Campionatul Mondial de Gastronomie cu 2 echipe. Cea de-a XI-a ediţie a competiţiei culinare s-a desfăşurat în perioada 20 - 24 noiembrie, în marele Ducat de Luxemburg. Organizatorii, Vatel Club, Luxexpo şi Villeroy&Boch, desfăşoară această competiţie o dată la patru ani.

Peste 2.400 de maeştri ai artei culinare, bucătari şi cofetari, reprezentând 53 de naţiuni, s-au întrecut în acest concurs. Regulamentul, diferenţiat pe clase de competiţie, a presupus pentru echipele naţionale înscrierea la cele două clase obligatorii: Restaurant gastronomic - pregătirea unui meniu de trei servicii în cinci ore, de câte o echipă formată din şase persoane, pentru 110 persoane şi Clasa Bufet rece - arta culinară, cu trei categorii. Pentru echipele regionale, tematica a fost similară, cu mici excepţii (tapasurile şi petit-four-urile pentru şase persoane, iar deserturile în număr de trei). Concurenţii individuali au avut posibilitatea de a se înscrie la categoriile A, B, C sau la clasele de artă culinară D1 - sculptură în legume, fructe, sare, gheaţă, margarină, D2 - piesa din ciocolată, zahăr, marzipan, pastiaj, tragacant. Aceste piese decorative trebuiau să aibă înălţimea minimă de 60 cm.

ASPROGAST România a sosit la aceasta competiţie cu două echipe, echipa regională ASPROGAST formată exclusiv din bucătari femei şi cofetar şi, pentru respectarea principiului egalităţii de gen, echipa de Gastronomie colectivă ASPROGAST, formată exclusiv din bucătari bărbaţi. Echipa regională ASPROGAST a câştigat medalia de bronz, iar cofetarul echipei, maestra Carmela Dragomir, a reuşit să câştige medalia de aur cu creaţia în zahăr „Frumoasa şi Bestia" şi o medalie de argint cu „Alice în ţara minunilor".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii