Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:56 21 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Niculae Nejloveanu ar putea fi tras la răspundere pentru intrarea în faliment a fundaţiei care îi poartă numele

ro

26 Nov, 2018 00:00 1398 Marime text
Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi solicită atragerea răspunderii maestrului bucătar Niculae Nejloveanu pentru intrarea în insolvenţă a societăţii Fundaţia „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în Arta Culinară“.
 
Dosarul, cu numărul unic 3174/118/2017/a2, a fost înregistrat pe rolul Secţiei a II-a Civile din Tribunalul Constanţa. Până în prezent, nu a fost stabilit primul termen de judecată.
 
Cauza în care fundaţia „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în Arta Culinară“ a solicitat şi a obţinut intrarea în faliment în procedură simplificată se află pe rolul Tribunalului Constanţa, următorul termen fiind stabilit pentru data de 22 martie 2019.
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, „prin cererea introdusă pe rolul Tribunalului Constanţa la data de 11 mai, sub nr. 3174/118/2017, debitoarea SC Fundaţia «Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în Arta Culinară» a învestit judecătorul sindic cu soluţionarea cererii de deschidere a procedurii insolvenţei reglementate de Legea 85/2014, iar prin declaraţia făcută conform art. 66, alin. 5, şi-a arătat intenţia de a intra în procedura simplificată“.
 
În fapt, se arată că Fundaţia „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în Arta Culinară“ se află în stare de insolvenţă, întrucât nu a plătit obligaţiile către bugetul de stat şi mai multe persoane juridice de mai mult de 30 de zile.
 
„Astfel, din activitatea desfăşurată, debitoarea a realizat o perioadă profit, însă cifra de afaceri a scăzut treptat, în patrimoniul său producându-se un dezechilibru financiar bazat pe lipsa de fonduri băneşti. La data formulării cererii de chemare în judecată, societatea a înregistrat datorii certe, lichide şi exigibile către bugetul de stat şi alţi furnizori în valoare de 104.620,47 de lei, rambursarea la scadenţă a tuturor obligaţiilor fiscale nefiind posibilă, scadenţele stabilite fiind depăşite cu consecinţa creşterii costurilor aferente“, conform Buletinului Procedurilor de Insolvenţă. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii