Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:57 13 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul privind falimentul Fundaţiei „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în Arta Culinară“, amânat

ro

12 Mar, 2018 00:00 492 Marime text
Judecătorul sindic Oana Damian, din Tribunalul Constanţa, a amânat, pentru data de 23 martie, dosarul în care Fundaţia „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în Arta Culinară“ a solicitat şi a obţinut intrarea in faliment în procedură simplificată.
 
Cauza se află pe rolul instanţei din data de 11 mai 2017, iar până în prezent au fost acordate şase termene de judecată.
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, „prin cererea introdusă pe rolul Tribunalului Constanţa la data de 11 mai, sub nr. 3174/118/2017, debitoarea SC Fundaţia «Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în Arta Culinară» a învestit judecătorul sindic cu soluţionarea cererii de deschidere a procedurii insolvenţei reglementate de Legea 85/2014, iar prin declaraţia făcută conform art. 66, alin. 5, şi-a arătat intenţia de a intra în procedura simplificată“.
 
În fapt, se arată că Fundaţia „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în Arta Culinară“ se afla în stare de insolvenţă, întrucât nu a plătit obligaţiile către bugetul de stat şi mai multe persoane juridice de mai mult de 30 de zile.
 
„Astfel, din activitatea desfăşurată, debitoarea a realizat o perioadă profit, însă cifra de afaceri a scăzut treptat, în patrimoniul sau producându-se un dezechilibru financiar bazat pe lipsa de fonduri băneşti. La data formulării cererii de chemare în judecată, societatea a înregistrat datorii certe, lichide şi exigibile către bugetul de stat şi alţi furnizori în valoare de 104.620,47 de lei, rambursarea la scadenţă a tuturor obligaţiilor fiscale nefiind posibilă, scadenţele stabilite fiind depăşite cu consecinţa creşterii costurilor aferente“, conform Buletinului Procedurilor de Insolvenţă.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii