Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:46 28 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noutăţi despre falimentul Fundaţiei „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în Arta Culinară“

ro

20 Jan, 2018 00:00 3006 Marime text

Dosarul în care Fundaţia „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în Arta Culinară“ a solicitat şi a obţinut intrarea in faliment în procedură simplificată a fost amânat pentru data de 9 martie. Cazul se află pe masa judecătorului sindic Oana Damian, din Tribunalul Constanţa.
 
Omul de afaceri Niculae Nejloveanu (proprietarul „consorţiului“ Balada Nej) figurează ca martor în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost trimis în judecată alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu.
 
Aşa cum este precizat şi în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, „prin cererea introdusă pe rolul Tribunalului Constanţa la data de 11 mai, sub nr. 3174/118/2017, debitoarea SC Fundaţia «Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în Arta Culinară» a învestit judecătorul sindic cu soluţionarea cererii de deschidere a procedurii insolvenţei reglementate de Legea 85/2014, iar prin declaraţia făcută conform art. 66, alin. 5, şi-a arătat intenţia de a intra în procedura simplificată“.
 
În fapt, se arată că Fundaţia „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în Arta Culinară“ se afla în stare de insolvenţă, întrucât nu a plătit obligaţiile către bugetul de stat şi mai multe persoane juridice de mai mult de 30 de zile.
 
„Astfel, din activitatea desfăşurată, debitoarea a realizat o perioadă profit, însă cifra de afaceri a scăzut treptat, în patrimoniul sau producându-se un dezechilibru financiar bazat pe lipsa de fonduri băneşti. La data formulării cererii de chemare în judecată, societatea a înregistrat datorii certe, lichide şi exigibile către bugetul de stat şi alţi furnizori în valoare de 104.620,47 de lei, rambursarea la scadenţă a tuturor obligaţiilor fiscale nefiind posibilă, scadenţele stabilite fiind depăşite cu consecinţa creşterii costurilor aferente“, conform Buletinului Procedurilor de Insolvenţă.
 
Deliberând, judecătorul sindic Oana Damian, din Tribunalul Constanţa, a dispus intrarea în faliment în procedură simplificată a debitoarei SC Fundaţia Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în Arta Culinară, cu sediul social în municipiul Constanţa. De asemenea, instanţa a desemnat provizoriu în calitate de lichidator judiciar pe Dăscălescu & Co SPRL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 64 din lege, cu o retribuţie fixa de 3.000 de lei, fără TVA, şi cota variabilă de 10% din valoarea veniturilor încasate în contul debitoarei.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii