Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:09 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mișcare-surpriză în dosarul în care primarul Chițac a cerut peste două milioane de dolari de la echipa Mazăre! Cine a contestat soluția

ro

11 Aug, 2022 15:13 1654 Marime text
  • Apelul în cauză s-a înregistrat miercuri, 10 august 2022, fiind declarat de Niculae Nejloveanu.
  • Este vorba despre dosarul 2512/118/2021, cauză în care, la începutul acestui an, acțiunea UAT Municipiul Constanța prin Primar Vergil Chițac a fost respinsă ca fiind prescrisă.
 
La Tribunalul Constanța a fost contestată soluția pronunțată de instanța de judecată în dosarul în care primarul Vergil Chițac a ridicat pretenții de peste două milioane de dolari de la fost primar Radu Mazăre și alți protagoniști ai Dosarului Retrocedărilor, banii reprezentând prejudiciul calculat în dosar.
 
Apelul în cauză s-a înregistrat miercuri, 10 august 2022, fiind declarat de Niculae Nejloveanu.
 
Este vorba despre dosarul 2512/118/2021, cauză în care, potrivit www.termene.ro la începutul acestui an, acțiunea UAT Municipiul Constanța prin Primar Vergil Chițac a fost respinsă ca fiind prescrisă.
 
Cazul s-a aflat în atenția Secției I Civile a Tribunalului Constanța, în completul Fond civil 4, prezidat de magistratul Corina Suzana Artene.
 
Tribunalul Constanța a respins ca nefondată excepţia netimbrării cererii de chemare în judecată, dar și excepţia nulităţii cererii de chemare în judecată.
 
Tot ca nefondate au fost respinse excepţia inadmisibilităţii cererii de chemare în judecată, excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului, dar și excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Nejloveanu Niculae.
 
Totuși, instanța a admis excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune invocată de pârâţi și a respins ca prescrisă cererea de chemare în judecată.
 
Prin aceeași hotărâre, a fost admisă excepţia nulităţii cererii de chemare în garanţie formulate de pârâtul Marica Ion și a fost anulată cererea de chemare în garanţie.
 
Se mai arată în minuta hotărârii că instanța „obligă reclamantul să plătească pârâtului Nejloveanu Niculae cheltuieli de judecată de 2.000 lei, reprezentând onorariu avocat, onorariu redus conform art. 451 alin. 2 Cod procedură civilă“.
 
Miercuri, 10 august 2022, hotărârea Tribunalului Constanța a fost atacată în apel, acesta fiind declarat, potrivit Portalului Instanțelor de Judecată, de către Niculae Nejloveanu.
 
În această situație, dosarul va ajunge pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Dosarul Retrocedărilor. Ce s-a ales de „urganaul financiar“ lansat de Primăria Constanța
 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii