Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:00 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

American Corner din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța va organiza o activitate cu tema „Death Valley Homeland of the Timbisha Shoshone”

ro

27 May, 2013 13:57 939 Marime text


ROMANIA

MINISTERUL EDUCATIEI NATIONALE

UNIVERSITATEA "OVIDIUS" DIN CONSTANTA

B-dul Mamaia 124, 900527 Constanta


Comunicat de presă

În data de 29 mai 2013, începând cu ora 12.00, American Corner din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța va organiza o activitate cu tema „Death Valley: Homeland of the Timbisha Shoshone”. Coordonatorul American Corner va oferi informaţii despre Valea Morții, cea mai joasă, aridă și fierbinte depresiune intramontană din California - Statele Unite. Deține, cu valoarea de +56,7 °C, recordul celei mai ridicate temperaturi de pe continent și a doua valoare de pe glob. Valea a primit numele în 1849 în timpul Goanei după Aur din California. Aceasta a fost numită Death Valley de prospectorii de aur și de alții care încercau să traverseze valea în drumul lor spre domeniile de aur. Uriașul deşert de aproape 800 de kilometri pătraţi pare să fie martorul unor fenomene ciudate care face ca rocile uriaşe, unele de câteva sute de kilograme, să se mişte în voie de-a lungul văilor nisipoase. Valea Morții este sediul populației „Timbisha”, un trib de amerindieni cunoscut anterior ca Panamint Shoshone; acest trib locuiește în vale de cel puțin 1.000 de ani. Cu acest prilej, se va viziona şi dezbate filmul documentar „Death Valley”.

O altă acţiune intitulată „Promoting American Music: World Music Day - Joan Baez”, va avea loc în data de 5 iunie, la ora 12.00. Coordonatorul American Corner va vorbi despre Ziua Internaţională a Muzicii, care se sărbătoreşte în data de 21 iunie, şi despre Joan Baez, cântăreață americană numită „conștiința și vocea anilor '60”. Elevii vor afla amănunte despre viaţa şi cariera acesteia din documentarul „Joan Baez - How Sweet the Sound”. Joan Baez a concertat de două ori în România, în 1997 (22 iunie) și în 2004, la invitația Fundației Culturale Phoenix.

La ambele acţiuni vor participa elevi ai Liceului Teoretic „Ovidius”, împreună cu prof. Valerica Vişan.

Biroul de promovare și relații publice,
27 mai 2013

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii