Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistrații condamnați pentru fapte de corupție, luni, la Dosarele DNA

ro

11 May, 2015 18:56 1630 Marime text
Prima TV prezintă, astăzi, în emisiunea Dosarele DNA de la ora 21.30, cazurile magistraților care au ajuns în atenția Direcției Naționale Anticorupție.  
 

Zeci de magistrați, judecători dar și procurori au fost arestați, condamnați sau cercetați pentru fapte de corupție în ultimii ani. Dacă unii vehiculau sute de mii de euro pentru a da sentințe favorabile, alții au primit ca mită cafea, whiskey, pomișori tuia sau materiale de contrucție. Câțiva dintre ei au ajuns celebri după ce mass-media a aflat informații din timpul investigațiilor și îi puteți „revedea” astăzi, de la ora 21.30 în emisiunea Dosarele DNA.
 
De exemplu, magistratul Stan Mustață se întâlnea prin wc-uri și trăgea apa la toaletă sau dădea drumul robinetului de la chiuvetă, în timpul negocierilor, ca să nu poată fi interceptat. Mircea Moldovan, care a admis în 2012 intrarea Hidroelectrica în insolvență, a făcut deliciul mass-media atunci când a fost surpins de camerele de luat vederi sărind gardul casei sale, ca să scape de mascații DNA. Această escapadă l-a costat - a primit cea mai mare pedeapsă aplicată vreunui magistrat: 22 de ani de închisoare.
 
Și magistrații din teritoriu s-au făcut remarcați, dar nu prin metodele inedite de a scăpa de sub urmărie, ci prin șpăgile pe care le primeau pentru acordarea unor sentințe favorabile. Florica Roman de la Oradea a primit păstrăvi, whiskey și un ceas cu cuc. La Caraș, caprele și ciupercile erau monedă forte, în timp ce la Slobozia, un inculpat a dat șpagă piatră și pomișori tuia.
 
Tot în acestă seară, de la ora 21.30, Marius Saizu analizează și dosarul cartierului ANL (Agenția Națională pentru Locuințe) Henri Coandă care de peste 10 ani este o ruină. Terenul a fost retrocedat unui fals moștenitor, Radu Ion Fotino, care prin înșelăciune a adus un prejudiciu estimat la peste 16 milioane de euro și care are acum de ispășit o pedeapsă de 16 ani.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii