Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:47 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dieta cu germeni de grâu, terapie pentru o stare generală de bine

ro

16 May, 2014 11:55 3105 Marime text

Din ce în ce mai populari, germenii de grâu au devenit alegerea multor persoane care se află la dietă sau care doar îşi doresc să mănânce sănătos.
Cu un conţinut impresionant de substanţe nutritive, germenii de grâu pot preveni sau trata aproape orice afecţiune. Conţin proteine, grăsimi nesaturate, fosfor, magneziu şi zinc şi vitaminele A, B1, B2, B6, D, E şi K. Datorită acestora, germenii de grâu au capacitatea de a aduce beneficii sănătăţii, acţionând favorbail pentru foarte multe componente ale organismului, generând, astfel, o stare generală de bine.
În doar două săptămâni, consumând doar două grame de germeni de grâu zilnic, îţi poţi reduce cu aproximativ 10% colesterolul. Acest efect se datorează conţinutul mare de fitosteroli. Sunt foarte bogaţi în antioxidanţi, substanţe ce protejează celulele de acţiunea negativă a radicalilor liberi, prevenind, astfel, îmbătrânirea prematură şi asigurând un ten frumos şi sănătos. În plus, germenii de grâu acţionează ca un detoxifiant, având capacitatea de a elimina toxinele din corp, prevenind anemia. Atât adulţilor, cât şi copiilor le este indicată cura cu germeni de grâu deoarece întăresc sistemul imunitar, prevenind apariţţia gripei sau a răcelii. Alte efecte benefice pentru sănătate pe care le produce consumul de germeni de grâu se referă la tratarea asteniei, astmului bronşic, calmarea durerillor reumatismale şi creşterea forţei musculare.
Seminţele germinate de ovăz, năut, dovleac, porumb, lucernă, soia, varză şi floarea-soarelui au, şi ele, diferite proprietăţi terapeutice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii