Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a incheiat cea de-a VI-a editie a Taberei de Pictura

ro

01 Sep, 2009 17:42 4005 Marime text

comunicat_medgidia.jpgSâmbătă, 29 august a.c., în holul Spitalului Municipal Medgidia a avut loc vernisajul celei de-a VI-a ediţii a Taberei Internaţionale de Pictură ,,Lucian Grigorescu". Acest moment a marcat finalul ediţiei din acest an, la care au partcipat 15 artişti plastici din Turcia, Cipru, Germania şi România. Ediţia din acest an a taberei a fost consacrată conceptului de terapie prin artă, lucrările artiştilor plastici fiind dedicate pacienţilor interni ai spitalului din Medgidia. La vernisaj au participat domnul primar Marian Iordache, domnul viceprimar Sorin Ţuţuianu, directorul Spitalului Municipal, domnul Stere Buşu, criticul de artă Alice Dinculescu, sponsori ai taberei, directori ai instituţiilor de învăţământ locale, cadre medicale. Invitaţii sosiţi la vernisaj au avut ocazia să admire nu mai puţin de 50 de tablouri semnate de pictori cu portofolii însemnate.

Domnul primar şi domnul viceprimar i-au poftit pe oaspeţi să admire tablourile, şi le-au mulţumit atât artiştilor, cât şi tuturor celor care şi-au adus contribuţia la organizarea şi buna desfăşurare a taberei. ,,Din cauza gravelor probleme financiare cu care se confruntă administraţia locală, ediţia din acest an a taberei a fost în pericol de a nu mai fi organizată. Dar, cu sprijinul oamenilor de afaceri, directori de societăţi din Medgidia şi nu numai, am găsit ajutor pentru a nu întrerupere derularea acestui eveniment anual. Iată-ne ajunşi astăzi la finalul celei de-a VI-a ediţii, având ocazia să admirăm zeci de tablouri create de oameni minunaţi, pictori români şi străini care au înţeles că propriile creaţii pot oferi puţină alinare celor care le privesc, constituind o modalitate de terapie sufletească", a declarat domnul primar Marian Iordache.

Tablourile expuse în incinta spitalului din Medgidia sunt creaţia unor pictori mai mult sau mai puţin cunoscuţi, oamneni deosebiţi, ale căror nume trebuie menţionate: Melissa Mey (Turcia), Katja von Puttkamer (Germania), Monika Linhard (Germania), Kenan Ozgur (Turcia), Feridun Isiman (Cipru), Bahri Genc (Turcia), Marian Condruz, Marius Vătămanu, Eusebio Spânu, Marcel Bordei, Cornelia Gherlan, Constantin Papadopol, Mircea Costea, Mariana Samoilă, Marcel Bunea.

Artiştii plastici au părăsit tabara duminica, dar au promis că vor reveni cu plăcere şi în anii următori. ,,Artiştii participanţi au fost încântaţi de organizare, şi toţi au apreciat ideea că prin intermediul tablourilor ce vor fi expuse în spital vor contribui, cu propriile puteri, la alinarea sufletească a bolnavilor internaţi, aflaţi departe de familii. Sunt picturi frumoase, create din suflet, iar vizitatorii vernisajului au ce admira", a afirmat Mircea Costea, artist plastic local şi co-organizator al taberei.

Şi directorul Spitalului Municipal Medgidia, domnul Stere Buşu a apreciat iniţiativa organizatorilor de a expune şi de a dona tablouri instituţiei conduse de dumnealui, promiţând că va fi alături de pictori şi de organizatori şi ediţia următoare. ,,Aceste tablouri pline de culoare şi animaţie conturează puţin viaţa gri din spital, înveselind ochiul privitorului, dar şi sufletul acestuia, indiferent că este bolnav internat, cadru medical sau persoană care vine ca vizitator în spital", a menţionat domnul Stere Buşu.

31 august 2009
Compartimentul Relaţii Publice şi Presă
Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii