Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Diaconu, vicepreşedinte PC Antal Arpad, primarul din Sfântu Gheorghe, pregăteşte terenul legal pentru obţinerea autonomiei

ro

23 Sep, 2011 15:16 2100 Marime text

Bogdan Diaconu, vicepreşedinte PC: Antal Arpad, primarul din Sfântu Gheorghe, pregăteşte terenul legal pentru obţinerea autonomiei

Antal Arpad, primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, vrea să legifereze autonomia a trei judeţe din România la scurt timp după ce a ameninţat o familie de români din oraşul pe care îl conduce pentru a o convinge să plece din zonă. Care va fi situaţia românilor din regiunea autonomă pentru care Antal Arpad pregăteşte un proiect de autonomie? Simplu, vor fi convinşi, mai întâi cu vorba, dar apoi cu forţa, să părăsească regiunea pentru a face loc maghiarilor.
Faptul că UDMR priveşte cu îngăduinţă spre extremistul Antal Arpad nu face decât să incrimineze acest partid şi să îl pună în râdul formaţiunilor anti-româneşti. Faptul că statul român îl lasă pe Antal Arpad să îşi bată joc de România şi de cetăţenii români din oraşul Sfântu Gheorghe este încă şi mai grav, pentru că acesta este un semnal de încurajare pentru toţi extremiştii maghiari că pot să plănuiască şi să făptuiască orice mârşăvie fără să suporte rigorile legii.
Mai nou, Antal Arpad găzduieşte conferinţe pe tema autonomiei cu invitaţi străini susţinători ai acestei idei. Oare autorităţile statului român vor rămâne indiferente şi când extremiştii maghiari vor începe acţiunile violente împotriva românilor?

23.09.2011
Biroul de presă  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii