Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vicepreşedintele PC Bogdan Diaconu şi deputatul PC Florentin Gust iniţiază un proiect de lege împotriva ridicării abuzive a maşinilor

ro

14 Sep, 2011 16:36 2831 Marime text

Vicepreşedintele PC şi candidatul la Primăria Sectorului 2 Bucureşti, Bogdan Diaconu, şi deputatul PC Florentin Gust iniţiază un proiect de lege care să interzică ridicarea abuzivă a maşinilor parcate neregulamentar. Potrivit proiectului de lege care va fi depus astăzi la Parlament, solicitarea de sume de bani de către firmele private pentru ridicarea, transportul şi depozitarea maşinilor va fi interzisă.

Legea restricţionează drastic ridicarea maşinilor, prevăzând această măsură doar în cazurile extreme în care autovehiculele blochează circulaţia, traficul rutier sau accesul la instituţiile publice. În plus, ridicarea unei maşini se face doar cu întocmirea unui act juridic care să includă măsurătorile doveditoare ale faptului că maşina ridicată era parcată de manieră să încurce grav circulaţia. În celelalte cazuri, parcarea neregulamentară se sancţionează doar cu o amendă în funcţie de mărimea vehiculului.

Legea mai prevede ca sumele încasate pentru ridicarea, transportul şi depozitarea maşinilor să devină sursă la bugetele locale, urmând a fi folosită pentru amenajarea de locuri de parcare sau pentru achiziţionarea utilajelor necesare acestei activităţi.

„Ridicatul maşinilor a devenit în România un abuz generalizat şi o fabrică de bani pentru firme-căpuşă din preajma primăriilor care nu dau apoi niciun leu la bugetul local. În condiţiile în care cetăţenii nu beneficiază de locuri de parcare în oraşe, este absurd să li se ridice maşinile numai pentru a îmbogăţi clientela politică. Legea noastră are scopul de a limita acest abuz şi de reinstaura normalitatea. Când problema locurilor de parcare va fi rezolvată în mod real, atunci abia vom putea înăspri legislaţia. Deputatul PC Florentin Gust, ca iniţiator în Parlament al acestui proiect legislativ, îşi va asuma şi rolul de a lupta pentru el, în speranţa că toţi parlamentarii din Opoziţie vor înţelege cât de necesar este un asemenea demers pentru cetăţeni", este de părere vicepreşedintele PC Bogdan Diaconu.

14.09.2011

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii